2019 yılı KOSGEB Kurs Kaydı Başvuru Sayfası

2019 yılı KOSGEB Kurs Kaydı Başvuru Sayfası

2019 yılı Kosgeb desteği nasıl alınır?

Günümüzde 18 yaş ve 30 yaş arasında yarım milyon genç en verimli olduğu çağlarda fabrika ve özel sektörlerde vasıfsız olarak çalışmak zorunda kalmakta ve asgari ücret ile geçinmek durumunda bırakılmaktadır. Devletimiz 16 yaş ve üzerinde gençlere mesleki eğitimler vererek sanat ve meslek sahibi olmaları yönünde eğitimler vermekte ve desteklenmektedir. Yine devlet tarafından mesleki eğitim alarak meslek sahibi yapılan 18 yaş üzerindeki kişiler kendi işyerlerini açmaları için desteklenmektedir.

Maddi imkanı olmayan ve kendi işyerini açmak isteyen 18 yaş ve 30 ay arasındaki gençlere Kosgeb tarafından işyeri açılışındaki araç gereç malzeme alımları ve sermaye desteği olarak hibe ve faizsiz kredi destekleri sağlanmaktadır. Küçük ve orta ölçekli işletmeleri geliştirme ve destekleme idaresi başkanlığı olan Kosgeb kurumu 2009 yılından  itibaren kendi işini kurmak isteyen genç girişimcilere 50 bin lira geri ödemesiz hibe ve 100 bin lira faizsiz kredi desteği vererek işyeri  açılışındaki harcamaları karşılayarak genç girişimcilere destek olmaktadır. Toplam 150 bin lira maddi destek vererek iş fikrini hayata geçirmek isteyen ve kendi işini kurmak isteyen genç girişimcilere eğitim  hibe faizsiz kredi destekleri ile her zaman yanında olmaya devam etmektedir.

2019 yılında da iş planı projesi olan ve kendi işini kurmak isteyen ama maddi olanağı olmayan genç girişimciler, devlet desteklerinden yararlanarak açtıkları işyerleri için gerekli malzeme, ekipman araç gereç alımlarında yaptıkları harcama faturalarını Kosgeb’e ileterek destek alabilirler.

Kosgeb 2019 hibe ve faizsiz kredi başvuruları

Kosgeb tarafından Genel destek programı kapsamında Genç girişimcileri desteklemek amacıyla kendi işini kurmak isteyen girişimcilere verilen hibe desteklerinden yararlanabilmek için Kosgeb kurumuna ve birimlerine başvuru yapmak gereklidir. İlk olarak Kosgeb birimlerinden yapılan başvurular kabul edildikten sonra Uygulamalı girişimcilik eğitimine başvuruda bulunarak 32 saatlik Kosgeb kursuna katılarak sertifika almak gereklidir.

Kosgeb uygulamalı girişimcilik kursu adı verilen bu uygulama Türkiye’nin her yerinde belirli süreçlerde düzenlenmektedir. Uygulamalı Girişimcilik eğitimi Kosgeb kurumunun kendi şubeleri ile, yetki verdiği kurumlar, belediyeler, üniversiteler, sanat ve meslek kursları, İş- kur, sanayi ve ticaret odaları ile işbirliği içinde gerçekleştirmektedir.

Kosgeb kursuna katılmayan ve sertifikası olmayanlar devlet desteklerinden yararlanamazlar. İş kur ve Kosgeb tarafından tamamen ücretsiz olarak düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine başvuruda bulunarak 32 saatlik kursa katılım göstererek başarılı olarak kursu bitirmek ve Girişimci Sertifikasına sahip olmak devlet desteklerinden yararlanmak için gerekli şartlardan en önemlisidir.

2019-yılı-KOSGEB-Kurs-Kaydı-Başvuru-Sayfası
2019-yılı-KOSGEB-Kurs-Kaydı-Başvuru-Sayfası

2019 yılında verilecek olan Kosgeb kursuna kayıt başvurusu

2019 yılında da Kosgeb girşimcilerden Uygulamalı Girişimcilik eğitimine katılmalarını ön koşul olarak ortaya koymuştur. Halk tarafından Kosgeb kursu olarak bilinen eğitimlere kayıt olmak isteyenler için kurs kaydı için yaşadığınız şehirdeki ve Türkiye genelinde tüm illerde başlatılacak olan kurs tarihlerine buradan bakarak kursa kayıt olarak girişimci sertifikası alarak desteklerden yararlanma hakkına sahip olabilirsiniz.

Kosgeb kursunun amacı yeni iş kuracak ve yenilikçi bir iş fikri olan girişimlerin iş fikirlerini sunmak, pazar araştırması yapma konusunda önemli ipuçları vermektedir. 32 saat süren bu eğitimlerden iş fikrini plana dökerek proje oluşturmak öğretilmekte ve iş projenizi hayata geçirebilmek için bu iş fikrini iş planı olarak hazırlamak hakkında bilgiler verilmektedir. Başarılı ve ayakta durabilen işletmeler kurmak için önemli olan bu kurs sonunda verilen sertifika ile devlet destekleri alınabilmektedir.

Kosgeb devlet desteklerinden yararlanmak isteyenlerin hazırlamış olduğu Kosgeb İş Planını kuruma sunduktan sonra uzmanlar ve yetkililer tarafından değerlendirmeye alınarak incelenmesi ve başvuru hakkında olumlu olumsuz cevap verecekleri süreç 10-30 gün arasında sürebilmektedir. Bu süreç sonunda iş planı onaylanan girişimcilere Kosgeb maksimum 150 Bin Türk Lirası maddi destek vermektedir. Bu desteğin 50 bin lirası geri ödemesi hibe geri kalan 100 bin lira faizsiz kredi de iş kurup, kazanç sağlamaya başlandıktan 2 yıl sonra faizsiz ve taksitler şeklinde Kosgeb’e geri ödemeye başlanılan ve işini büyütmek isteyenlere verilen faizsiz kredi desteğidir. İşyeri açılışında gerekli araç, gereç, ekipman, alımlarında yapılan harcama faturalarını Kosgeb yetkilileri onay verdikleri iş projesi sahiplerinin fatura bedelini Devlet desteği olarak karşılamaktadır.

Bunlara ilaveten yapılması gerekenler;

  1. KOSGEB üzerinden açılan işletmeyi veri tabanına kayıt ettirmeli,
  2. Kayıt olduğunuz şifreniz ile sisteme giriş yaparak kobi beyannamesi ve bilgi dokümanı doldurmanız ve çıktısını almalı,.
  3. Yaptığınız harcamalar ve iş yerinize ait olan belgeler ile yukarıdaki istenilenleri bir dosya yapıp size en yakın KOSGEB Müdürlük veya temsilciliğine getirmeniz gerekmektedir.

Tüm bu işlemlerin sonunda 2019 yılında da kendi işini kurarak yapacağı araç gereç ekipman alımlarındaki harcama tutarlarını devlet desteği ile Kosgeb aracılıyla verilen hibe kredisi ile yapmak isteyenler Kosgeb birimlerine bu şartları sağlamaları durumdan başvuru yaparak devlet desteğinden yararlanabilirler.

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy