2019 Yılının En Karlı 4 Yatırım Sektörü

2019 Yılının En Karlı 4 Yatırım Sektörü

Gelişen teknoloji ile birlikte yaşamın her alanında eskiye nazaran köklü değişiklikler görmeye başladık. Düşüncelerimiz, davranışlarımız, geleceğe yönelik plan ve projelerimiz, ihtiyaçlarımız, yeme içme alışkanlıklarımız, uyku düzenimiz kısaca neredeyse her şey değişti. Eskiden ihtiyaç olarak gördüklerimizin bazıları şu an ihtiyaç olmaktan çıktı. Eskiden ihtiyaç olarak görmediklerimizin bazıları şu anda ihtiyaç oldu. Bu değişikliklere göre de bir çok yeni iş ve yatırım sektörü ortaya çıktı. Bir çok alanda yeni meslek gruplarıyer almaya başlarken, yeni iş alanları gün ve gün oluşturulmaya başlandı.

2019 Yılının En Karlı 4 Yatırım Sektörü

Eskiden yatırım yapılabilecek alanlar çok az iken şu anda piyasada onlarca yatırım sektörü yer alıyor. Sizler için bu sektörleri araştırdık ve 2019 yılı içerisinde yatırım yapılabilecek en karlı sektörleri belirledik. Bunlar listelemek istersek şöyle bir iste oluşturmamız mümkündür:

  • E-ticaret Sektörü
  • Yeme ve İçme Sektörü
  • Mobil Uygulama Sektörü
  • Danışmanlık Sektörü

Görüleceği üzere listemizde eskiden popüler olan işletmecilik, döviz, borsa, altın gibi sektörler yok. Her ne kadar bu sektörler hala kazandırmaya devam etse riskleri olan sektörler. Özellikle borsa, döviz, altın sektöründe piyasa davranışlarını önceden bilinmediği için kar edilme ihtimali kadar zarar ve iflas edilme ihtimali de var. Her türlü işletmecilik ise gelişen teknoloji ile internet ortamına taşındığı için 2019 yılında reel olarak işletme açmak son derece riskli olacaktır. Bunun yerine e-ticarete yönelmek burada pazarlama ve satış yapmak çok mantıklı konumda.

Hazırladığımız listenin başlıklarını tek tek inceleyerek sizleri bilgilendirmeye çalışalım

E-ticaret Sektörü

2019 yılında ülkemizdeki nüfusun yaklaşık %70-80 arası her gün internet kullanmaktadır. Bu oran çok ama çok fazla bir oran. Avrupa, Asya ve Amerika kıtalarında ise bu oran daha da fazla. Apaçık görülüyor ki devir internet devri. Her gün milyarlarca insan internete girerek zaman geçiriyor. Hal böyle olunca da bir çok ihtiyacını internetten gidermeye başlıyor. Evine alacağı koltuk takımını internetten sipariş ediyor. Hemen yanı başındaki telekom bayisine gitmek yerine internetten telefon hattına lira yüklüyor. Kırtasiyeye gidip kitap almak yerine kitabını tabletine bilgisayarına telefonuna indirip okuyor. Her gün önünden geçtiği bakkaldan gazete almak yerine haber sitelerine girip haberini okuyor. Bu açıklamaları yüzlerce örnekle genişletebiliriz. Fazla uzatmayalım sizler ne demek istediğimizi anladınız.

Örneklerden de görüleceği üzere her türlü reel işletmeler internetle birlikte e-ticaret yöneldi. Bir çok sektörde onlarca e-ticaret sitesi yer alıyor. İşletmeler yavaş yavaş dükkanlarını kapatıp e-ticarete yöneliyor. Eğer sizde birişletme kurup oradan gelir elde etmek ya da bir işletmeye ortak olmak istiyorsanız bu konuda çok fazla düşünün. Hatta düşünmeden bu karardan vazgeçin. Reel işletmeye harcayacağınız ücreti e-ticarete harcarsanız reelden daha fazla gelir elde etmeniz büyük olasıdır.

Ürünlerinizi ya da hizmetlerinizi e-ticaret aracılığı ile müşterilerinize ulaştırmayı hedefleyin. Günden güne internet kullanım oranı artıyor ve internette geçirilen vakit kat ve kat artmaya devam ediyor. Bunu düşünerek e-ticarete yatırımı yapmak sizin yararınıza olacaktır.

Ortalama olarak e-ticarette ayda 10 bin liranın üzerinde ciro yapmak düşünüldüğü kadar zor değil. Hatta çok kolay diyebiliriz. Reel işletmeye göre ise kesinlikle kolay. Türkiye’de yer alan başarılı olarak gördüğümüz büyük e-ticaret siteleri ayda 1 milyon liranın üzerinde ciro yapıyorlar. Orta halli e-ticaret sitelerinin 100 ile 250 bin lira arasında ciro yapması muhtemel. Yeni kurulan ve küçük e-ticaret işletmeleri ise ayda 50 bin liraya kadar ciro yapması mümkündür.

Görüldüğü üzere e-ticaret sitesi açmak reel işletmeye nazaran daha fazla kar getirmektedir. Ayrıca e-ticarette bir çok gideri de ödemek zorunda kalmazsınız. Daha az sayıda çalışana ücret ödersiniz. Kira ücreti ödemeden kendi evinizde e-ticaret işletmenizi yönetebilirsiniz. Elektrik, su, doğal gaz gibi temel giderleri bir reel dükkana oranla daha az ödersiniz.

Yeme ve İçme Sektörü

Eskiye nazaran artık daha fazla yiyecek ve içecek tüketiyoruz. Obeziteden bahsetmiyorum. Artık daha fazla çeşitten daha fazla tüketiyoruz. Eskiden ortalama bir ailenin akşam yemeği çeşidi bir elin parmaklarını geçmezken şu an ortalama bir aile bile Asya, Avrupa mutfağından yiyecek ve içecek tüketiyor. Eskiden aileler daha az sayıda dışarıdan yemek yerken şu an bu sayı kat ve kat artmış durumda.

Görüleceği üzere eskiye nazaran yeme ve içme sektöründe çeşitlilikte ve sayıda büyük artışlar var. 2019 yılında yatırım yapmak istiyorsanız yeme ve içme sektörü son derece risksiz bir yatırım olarak duruyor. Açacağınız bir işletme ile dükkanınızda bu satışları gerçekleştirirken kesinlikle e-ticaret ile de satış gerçekleştirmelisiniz. Sosyal medyayı da yabana atmamalısınız. Doğru reklam ve strateji politikaları ile ciddi oranlarda kar edebilirsiniz.

İstatistikler ve araştırmalar gösteriyor ki yeni açılan yeme ve içme işletmeleri ne kadar niş bir kategoride hizmet verirse o kadar gelirler fazla oluyor. Yani restoran açacaksanız genel yemeklerden oluşan değil de daha bölgesel yemekleri satabileceğiniz bir restoran açmalısınız. Hem niş hemde internettle bağlantılı bir yeme içme sektörüne yapacağınız yatırımlar hayal bile edemeyeceğiniz karlarla size geri dönebilir.

Mobil Uygulama Sektörü

Gelişen teknolojinin nimetlerinden olan mobil uygulamalarhayatımızın her anına girmiş vaziyetteler. Bir çok işimizi ve ihtiyacımızı mobil uygulamalarından faydalanarak yapabiliyoruz. Bir çok genç girişimci bu sayede ciddi büyük karlar etmiş durumdalar. Yapılacak mobil uygulamalarla birlikte çok fazla geniş kitlelere ulaşırsanız sizlerde bu büyük karlara erişebilirsiniz. 2019 yılının değil 2027 yılının bile vazgeçilmeyecek sektörü mobil uygulama sektörü olarak gözüküyor. Gerçekten başarılı olacağınıza inandığınız bir fikir var ise bunu mobil uygulama yazarak yayınlayabilir ve zamanla ne kadar kar edebileceğinizi görebilirsiniz. Fikrinizin daha önce hiç bir uygulamada denenmemiş olması gerekmiyor. Daha önce denenmiş ve gerçekten başarılı olmuş uygulama fikirlerini kendiniz şekillendirerek de başarılı olmanız mümkün

Mobil uygulama sektöründe sizin bu konuda teknik bilginiz olmayabilir. Fakat bu konuda hizmet veren bir çok firma ve şahıslar mevcut. Oralardan faydalanarak az bir miktar karşılığında fikirlerinizi onlardan mobil uygulama platformlarına dökmelerini isteyebilirsiniz. Ayrıca şu anda yayınlanmış bir uygulamaya gerekli yatırımı yaparak ortak olabilir ve gelirleri bu ortaklığa göre paylaşabilirsiniz.

Danışmanlık Sektörü

Günümüzde artık her insan alacağı ciddi kararları birisine danışmadan almamaya başladı. Bu durum bilim araştırmalarına da konu olmuş vaziyette. Danışmanlık sektöründe yer alan firma ve şahıslar artık insanların vazgeçilmezi konumunda. Herhangi bir konuda insanlara danışmanlık hizmeti vererek normalde kazanabileceğinizin çok fazlasını kazanabilirsiniz. 2019 yılınan en karlı yatırım araçlarından olan danışmanlık sektörü yatırımları için herhangi bir konuda bilginizin olması gerekmiyor. Gerekli yatırımları yaparak herhangi bir sektörde bilgili, daha önce hizmet vermiş kişilerle anlaşarak bir danışmanlık hizmeti veren firma kurabilirsiniz. İnsanlara alacakları kararları değerlendirmelerinde yardımcı olabilirsiniz. Şu anda bir çok sektörde danışmanlık hizmetleri ücreti çok fahiş rakamlara ulaşmış vaziyette. Özellikle hukuk ve bilişim danışmanlıklarının saatlik ücretleri 100 liranın üzerine çıkmış durumda. Akıllı bir şekilde plan yapıp bu sektöre girmeniz size 2019 için değil önümüzdeki seneler içinde ciddi karlar bırakacaktır.

 

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy