Düğün Kredisi Veren Bankalar
Düğün Kredisi Veren Bankalar
Evlilik kredisi
Evlilik kredisi, düğün hazırlığında olan ve yeni evlenecek olan çiftlere verilen kredidir. Düğün kredisi yeni evlenecek çiftlere devlet tarafından olduğu gibi özel sektör tarafından da sunulmaktadır. Düğün hazırlığı içinde olan çiftler evlilik döneminde yapacakları harcamalarında kullanacakları paranın hesabını yapamadıkları bir dönem için olduğundan dolayı evlilik hazırlıkları için yapacakları harcamalarda her zaman dışarıdan destek almak istemektedir.
Evlilik hazırlığında olan çiftler düğün kredisi veren bankalardan evlilik kredisi adı altından verilen ihtiyaç kredilerinden yararlanarak düğün öncesi tüm hazırlıklarını bu kredilerle karşılayabilirler. Düğün öncesinde kına gecesi, düğün salonu parası, çeyiz hazırlığı, mobilya ve beyaz eşya alımı gibi sayısız ihtiyaçlarını bu krediler ile karşılayabilir düğününü daha rahat bir şekilde nakit sıkıntısı çekmeden gerçekleştirme imkanına sahip olabilir.
Düğün kredisi veren bankalar şartları
Evlilik kredisi almak isteyenler iki farklı yoldan kendilerine finansman bulabilir. Hem devlet tarafından sunulan devlet destekli evlilik kredisi alabilirler hem de isterlerse özel sermayeli bankalara başvuruda bulunarak evlilik hazırlıklarında ihtiyaç duydukları finansmanlara ulaşabilirler.
Düğün öncesi tüm harcamalarında kullanmak üzere bankalardan evlilik kredisi almak isteyen çiftlerden bankalar belge ve evrak talep ederek başvuru sahibini değerlendirmeye alarak uygun buldukları takdirde istedikleri limitlerde kredi kullandırırlar. Bu belgeler ise kredi başvurusunda bulunan kişinin nüfus cüzdan fotokopisi öncelikli olarak istenen evrakların başında gelmektedir. Sonrasında kişinin gelir durumunu gösteren gelir belgesini veya maaş bordrosunu isteyerek kişinin mali durumunu görmek istemektedir. Son 3 aya ait ikametgah belgesi ve talep edildiği durumlarda çalışılan şirketin yetkilisinin de imzalı maaş yazısı da gerekli olabilir bu yüzden başvuruda bulananlar şirkette yetkili kişiden maaş yazısı da alabilir bankaya iletebilirler. Çalışılan şirketteki yetkili olarak maaş yazısına imzayı atan kişinin yetki belgesi ve şirket imza sirküleri de gereklidir. Başvuruda bulunan kişi eğer bir şirkette çalışmıyor ise esnaf ve sanatkar olarak iş yerine ait vergi levhası fotokopisi banka tarafından istenir.
Emekli olarak başvuruda bulunuyorsa emekli ise maaş cüzdanı fotokopisi banka tarafından emekli kişiden istenir. Yüksek miktarlarda kredi talebinde bulunan kişilerde kira geliri olanlar için tapu ile kira kontrat sözleşmesinin fotokopisi ve Son 3 aya ait elektrik, su, doğal gaz, telefon gibi faturalar bankalardan başvuruda bulunan kişilerden istenen belgelerdir. Başvuruda bu belgeler üzerinden kişinin mali durumuna ve KBB referans numarasına bakılarak kredi notu yüksek olan kişiler istedikleri miktarlarda 48 aya varan vadelerde ihtiyaç kredisi kapsamında sunulan düğün kredilerinden yararlanabilirler.
Devlet destekli evlilik kredisi nasıl alınır?
Düğün kredisi veren bankalardan başvuruda bulunan kişilerden istenen belgeler ve şartlar yukarıda belirtilmiştir. Şimdi de devlet destekli düğün kredisi nasıl istenir başvuru şartları nelerdir bu konulara göz atalım.
Devlet destekli evlilik kredisi bazı şartları taşıyan ve belirli duruma sahip kişilere verilir. Her zaman herkesin devlet destekli düğün kredisinden yararlanabilmesi mümkün değildir. Devlet destekli düğün kredisinden kimler yararlanabilir, nasıl alınır şimdi de bu şartları inceleyerek bilgi verelim.
Devlet destekli evlilik kredisinden yararlanabilmek için evlenecek çiftin yaşlarının belirlenen şartlara uyması gerekiyor. Evlenecek çiftin her ikisi de en az 18 en çok 24 yaşında olması ilk şartlardan birisidir. Üniversite mezunu evlilik hazırlığında evlilik kredisi almak için de yaş sınırı 26’dır. Çiftlerin devlet desteğinden yararlanabilmesi için adli sicil raporlarının temiz olması ve sicil raporlarında ağır suç işlememiş olması istenir. En önemlisi de çiftçilerin evlilik için maddi durumlarının evliliğe elvermeyecek şekilde yetersiz olması gerekiyor. Çiftler kendilerine kredi vermek üzere kurulan komisyonu ikna etmeli; durumlarının yetersiz olduğunu göstermelidir.
Evlenecek olanların ilk kez evleniyor olması ve her ikisininde birbiriyle ilk kez evlenmesi ve daha önceden evlilik yapmamış olması gerekiyor.. Devlet destekli evlilik kredisi şartlarına uyan ve bu şartları sağlayan çiftler 2 yıl geri ödemesiz en fazla 10.000 TL evlilik kredisi alabilir. Çift, evliliklerinin ilk yılında bir çocuk sahibi olursa kredi geri ödemesi bir yıl ertelenebilir. Ayrıca bu şartlara uyum sağlayanlar 24 ay vade (2 yıl) içerisinde düşük faizli evlilik kredisi alma imkanına sahip olabilirler.
Düğün kredisi veren bankalar
Düğün kredisi veren bankaların çoğu farklı faiz oranları ve geri ödeme şekilleri ile ihtiyaç kredisi kapsamında krediler vermektedir. Düğün kredisi veren bankalardan en uygun faizli kredi tercihinde bulunabilmek için her bankanın düğün kredisi şartlarını faiz oranlarını, aylık ve yıllık maliyet oranlarını ve toplam geri ödemede ne kadar ödeme yapılacağının etraflıca araştırması yapılması gereklidir.
Düğün kedisi veren bankalar ihtiyaç kredisi kapsamında 48 aya varan vadelerde değişen faiz oranları ile krediler sunmaktadır bu bankalar ise; Yapı Kredi, Vakıfbank, Akbank, %1,14 faiz oranları 48 ay vadelerde Garanti Bankası, Finansbank, % 0,99 3 ay ertelemeli olarak ING bankası, İş Bankası, Ziraat Bankası gibi bankalar; dönemsel olarak evlilik kredisi sunar. Türkiye Finans Bankası, Albaraka Türk, Ziraat Katılım ve Kuveyt Türk Bankası faizsiz evlilik kredisi verir. Sizde Bin liradan 10 bin liraya kadar evlilik kredisi alarak düğün öncesi hazırlıklarında kullanabilirsiniz.