Alışveriş merkezlerinde giyim mağazası açmak
Alışveriş merkezlerinde giyim mağazası açmak
Alışveriş merkezlerinde giyim mağazası nasıl açılır?
Alış veriş merkezlerinde giyim mağazası açmak, oldukça karlı bir yatırım olacaktır. İnsanlar son zamanlarda alış veriş mağazalarına fazlası ile rabet göstermektedir. kış aylarında o soğuk havalarda alış verişlerini tamamlamak için hafta sonu ve hafta içi alış veriş merkezleri oldukça kalabalık oluyor. Yaz aylarında ise çok fazla sıcak olduğu için insanlar daha serin ve ferah bir ortam arıyor işte sırf bu yüzden alış veriş merkezlerini tercih ediyorlar. Bir çok insan artık sadece kafa dağıtmak için bile olsa alış veriş merkezlerinde gezmeye gidiyorlar. Öğrenciler, memurlar, doktorlar, avukatlar, ev hanımları ve daha bir çok meslek grubunda olanlar yemek yemek, sinemaya gitmek, oyun oynamak için alış veriş merkezlerini tercih ediyorlar. AVM’ lerin bu kadar tercih edildiğini biliyorken neden hala alış veriş merkezinde bir giyim mağazası açmıyorsunuz. Alış veriş merkezinde açmak istediğiniz mağazadan oldukça karlı paralar kazanabilirsiniz.
Fakat maliyetiniz de biraz yüksek olabilir. Caddelerde sokaklarda ve mahallelerde açılan mağazaların maliyeti daha düşük olacaktır. Eğer açacağınız mağazanın dükkanı kira ise çok daha fazla kira ödeyeceğinizden eminim fakat çok fazla tercih edileceğinizden de eminim. Üstelik alış veriş merkezlerini daha çok genç kesim ve bayanlar tercih ediyorlar. Hal böyle olunca da giyim mağazalarında müşteri yoğunluğu fazla oluyor. Eğer sizde yatırım yapmak istiyorsanız mutlaka ama mutlaka alış veriş merkezinde mağaza açmayı düşünmelisiniz. İşletmeye başladığınız zaman göreceksiniz oldukça karlı bir yatım yaptığınızı.
Giyim mağazası açmak için neler yapılmalı ?
Giyim mağazası açmak istediğinizde öncelikle müşterilerin taleplerine dikkat etmelisiniz. Açmak istediğiniz ilde veya ilçede ne tür giyim mağazası var müşterilerin arayıp da bulamadığı ürünler neler hangi yaş grubuna ağırlık vermeniz gerekiyor gibi soruların cevaplarını bulup mağazanızı o yönde açmalısınız. Belirli bir deneyime sahip olmanız gerekecektir. Deneyiminiz varsa giyim mağazası açtığınız zaman zorlanmazsınız. İş planı çıkartmalısınız. Çıkartacağınız iş planı sizin çok fazla işinize yarayacaktır. İş planında yapacağınız harcamalar, maliyetleriniz, ürün fiyatlarınız, müşterilerin talepleri gibi daha bir çok konuyu göz önünde bulunduracaksınız. Mağazanızı tanıtacak çok iyi bir reklam aracı bulmalısınız.
İster küçük el broşürleri ile ister radyo kanalları ile bu tanıtımı yapabilirsiniz. Önemli olan çok iyi bir reklam sloganı olması unutmayın ki reklamınız ne kadar iyi olursa siz de o kadar çok müşteri çekersiniz. Açacağınız mağaza alış veriş merkezinde olacağı için hedefiniz rakiplerinizden çok daha iyi ürünlerle müşterilerinizin talepleri doğrultusunda satış yapmak olacaktır. Bütün bu aşamalar geçtikten sonra mutlaka ama mutlaka maliyet çıkartmalısınız. maliyet planlaması yapmadığınız taktirde fazla harcama yapar ve planladığınız tutarlar üzerine çıkabilirsiniz. Bu durum sizin için hem sıkıntılı hem de riskli bir durum haline gelebilir.
Giyim mağazası açmak için gerekli olan belgeler nelerdir?
Giyim mağazası açmak için gerekli olan belgelerin başında 2 adet vesikalık fotoğraf, vergi levhası, dükkan size ait ise tapu fotokopisi, dükkan kira ise, kira sözleşmesi gerekli olacaktır. Bunların dışında başvuru beyan formu ve nüfus cüzdan fotokopisi, itfaiyeden tüm önlemlerin alındığına dair bir belge, numarataj belgesi, yangın tüpü faturası, ticaret sicil kaydı veya esnaf sicil kaydı olması gerekmektedir. Bunların yanında ustalık belgesinin de olması gerekmektedir. çevre temizlik vergisi makbuzu olması lazım ve savcılıktan temiz kaydının alınmış olması gerekecektir. Gerekli olan bu belgeler önlem amaçlıdır. Belediyeye başvuru yaptığınızda eksik bir belge ile karşı karşıya kalmamanız için uyarı amaçlı yazılmıştır.
Alışveriş merkezinde mağaza açmak adlı yazımızdan daha geniş kapsamlı bilgiler edinebilirsiniz.
Alışveriş merkezinde giyim mağazası açmanın maliyeti ve karı ne kadardır?
Alış veriş merkezlerinde açılacak olan giyim mağazasının maliyeti dışarıda açılan bir mağazadan biraz daha maliyetli olabilir. Dükkan kiraları ve yakıtı, elektrik faturası ve diğer giderler dışarıya göre fazla olacaktır. Bu yüzden mağazanızı açmadan önce maliyetinizi mutlaka hesaplamalısınız. Kafa taslak bir maliyet hesaplaması yaparsak eğer sadece dükkan kirası, yakıt masrafları, elektrik, su personel maaşları gibi konular göz önüne alındığında en az 40.000 ile 50.000 arasında değişiklik gösterecektir.
Bu maliyet başlangıç aşamasında farklılık gösterecektir. Karınızı hesapladığınızda ise maliyetinize göre karınız çok daha fazla olacaktır. Tabi ki ilk zamanlarda elde etmiş olduğunuz kar oranı maliyetinizle kafa kafaya denk gelecektir ve zamanla kazanmaya başlayacaksınız. kar oranınız da maliyetiniz gibi değişiklik gösterecektir. Ortalama bir hesaplama yapıldığında kar oranınız %30 ile % 40 arasında değişiklik gösterecektir.