Bebek giyim mağazası açmak isteyenlere tavsiyeler

Bebek giyim mağazası açmak isteyenlere tavsiyeler

Bebek giyim mağazaları neden tercih ediyor?

Bu yazımızda bebek giyim mağazası açmak isteyenlere tavsiyeler vereceğiz. Bebek giyimi satışı yapan mağazalar son 10 yılda çok büyük ilerleme göstermişlerdir. On yıl öncesini düşündüğümüz zaman bebekler için genelde anneler, anneanneler ve babaanneler örgüler örüyor ve kış aylarında bu örmüş oldukları elbiseleri giydiriyorlardı yaz aylarında ise dikiş yaparak bebeklerine kıyafetler hazırlarlardı, tabi bunların yanında pazarlardan alışveriş yapılırdı. Artık bebek mağazaları çok ilgi görüyor. Fiyatlar ve ürün çeşitliliği ile müşterin odak noktası haline gelmiştir. Bebek giyim mağazalarında bir bebeğin ihtiyacı olan bütün malzemeler çok rahat bulunmaktadır. iç giyim, dış giyim, çorap, eldiven, şapka, tulum, battaniye, emzik, biberon, bebek bezi ve daha sayamadığım bir çok ürünün satışı yapılmaktadır.

Bebek giyim mağazası nasıl açılır?

Bebek giyim mağazası açmak isteyen yatırımcılar vermiş oldukları kararla karlı bir yatırım yapmış olacaklardır. Bebek giyim mağazası açmak çok zor değildir. Yapmanız gereken şey açmak istediğiniz mağaza için karlı bir yatırım yeri olabilecek bir mekan belirlemek, satışını yapacağınız ürünlerin çeşitliliğini belirleyin, açacağınız bebek giyim mağazasına akılda kalıcı olacak isim belirleyin. açacağınız mağaza için gerekli olan ruhsat ve izinleri alın bütün bunları tamamladıktan sonra mağazanızı açabilirsiniz.

Bebek giyim mağazası açmak için gerekli olan belgeler nelerdir?

Açmak istediğiniz bebek giyim için kendinize başvuru ve beyan formu hazırlamalısınız. Açacağınız dükkan size aitse dükkan tapusunun fotokopisi, eğer açacağınız dükkan kira ise, kira sözleşmesinin fotokopisi, vergi levhası fotokopisi, şahıs olarak açacaksanız oda kayıt belgesi ve esnaf kayıt onayı, şirket olarak açacaksanız, oda kayıt belgesi ve ticaret sicil onayı bunların aslının olması zorunludur. Şirket olarak açılacaksa imza sirküleri, şahıs olarak açılacaksa 2 adet vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdan fotokopisi, dükkanda olması zorunlu olan yangın tüpünün olduğuna dair bir belge yada faturası ve itfaiye uygunluk raporu, bu belgeler olduğu taktirde belediyeye gittiğinizde işlemlerinin çok hızlı bir şekilde ilerleyecektir.

Bebek giyim mağazası açmak isteyenlere tavsiyeler

Bebek giyim mağazası açmadan önce ilk olarak tüm açılacak iş yerleri için gerekli olan mekan araştırması yapmak, açacağınız mekan işlek bir cadde, sokak yada mahalle de olması sizin için çok önemli bir noktadır. Bunun yanında ulaşım çok önemlidir. Şehir merkezine uzak yerlerde açtığınız takdirde müşteri kaybedebilirsiniz. Buda iflas etmenize sebep dahi olabilir. Bu sebeple ulaşımı kolay olacak bir mekan üzerinde araştırma yapmalısınız. Dükkanınızın ismini çarpıcı akılda kalıcı bir ünvan olarak seçerseniz.

İlk reklamınızı yapmış olursunuz. Dükkanınızı açmadan önce mutlaka ama mutlaka reklam vermelisiniz. El broşürleri dağıtabilir, radyolarda reklam verdirebilirsiniz. Reklam işini dükkanınızı açtıktan sonra da devam ettirmelisiniz. İyi bir reklam sizi on adım ileriye götürecektir unutmayınız. Dükkanınızın reklamını yapmak için İnternetten sosyal medya ağlarından da yararlanabilirsiniz. Pazarda tezgah ve sergi açarak hem fiyatlarınızı hemde ürünlerinizi halka önermiş olacaksınız. Mağazanızda bebeklerin ihtiyacı olabilecek olan bütün ürünleri satmanızda fayda var sadece beebk için gerekli olan değil anneler içinde gerekli olabilecek başlıca ürünlerin satışını yaparsanız. Müşteriler tarafından seçilme olasılığınız artacaktır.

Alışveriş yapmaya gelen müşteriler alacakları her ürünü bulmak isteyecektir. Çünkü dükkan dükkan gezmekten tek bir yerden almak çok daha kolay olacaktır. Avantaj paketleri hazırlamalısınız. Özel günler de indirimler yapmalısınız. haftanın belirli günlerinde bazı ürünlerinizde indirim yaparak müşteri çekebilirsiniz. Her hafta bir başka üründe indirim yaparsanız sizde zararlı çıkmazsınız. Bu olay hem müşterilerinizin hem de sizin için çok karlı olacaktır.

Bebek giyim mağazasında satılması gerekli olan başlıca ürünler

Bebek giyim mağazasında müşterileri çekecek olan ürünlerin arasında ilk olarak bebeğin kullanabileceği en önemli eşyaların olması şart. Peki bu ürünler neler? kısaca bu ürünler hakkında bilgiler vereceğim. Bir bebeğin ihtiyacı olan şeyler arasında aranan ilk hastane çıkışıdır, daha sonra bebek için gerekli olabilecek olan iç zıbın çeşitleri, dış zıbın, bijama, tulum, eldiven,çorap, patik, yelek, mama önlüğü, battaniye, yastık, uyku seti, havlu, emzik, biberon, bebek bezi, bakım çantası, ateş ölçer, tırnak makası seti ve benzer ürünler. Giyim mağazası olarak düşünmemelisiniz. Giyim yanında diğer önemli şeylerinde satışını yapmalısınız. Örneğin, bebek arabası, beşik, puset, ana kucağı bebk oyuncakları, bebek deterjanı, bebek küveti, leğeni,maşrabası, bebek şekerleri, kapı süsü, ve diğerleri bütün bunların satışını yaptığınız takdirde karınız yükselecektir.

Bebek giyim mağazası açmanın maliyeti ne kadardır?

Bebek giyim mağazası açmak için çok büyük bir dükkana ihtiyacınız yok önemli olan ürünlerinizi güzel sergileyebilmek, Dükkan için gerekli olan evrakları tamamlama aşamasındaki giderler, kira bedeli, yakıt gideri, personel maaşı ve sigortası bunların yanında satışını yapacağınız ürünlerin maliyetiyle birlikte 15.000 liradan başlayıp dükkanın büyüklüğüne ve ürünlerine göre 100.000 liraya kadar değişiklik gösteriyor.

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy