Çiğ köfteci dükkanı nasıl açılır?

Çiğ köfteci dükkanı nasıl açılır?

Çiğ köfteci dükkanı açmak

Son zamanlarda ülke genelinde büyümeyi hedefleyen ve ücretsiz bayilik veren çiğ köfteci firmalarının şubelerini görmeye alıştık. Komagene çiğ köfte, Köfte miss, O ses çiğ köfte bayilik bedeli almamaları nedeniyle az sermayesi olan girişimcilerin gözde mesleklerinden biri haline geliyor. Popüler olan ve yükselişe geçen Çiğ köfteci dükkanı nasıl açılır diye merak edenler için bu konuda sizleri bilgilendirmeye çalışacağımız yazımız biraz uzun ama sabırla okumanızı rica ediyoruz

Çiğ köfteci dükkanı açmak veya yeni bir iş yeri açmak için gerekli bazı prosedürleri yerine getirmemiz gerekliliğinin farkındayız. İşte bu nokta da yatırım yapmak için çiğ köfteci dükkanı açmak isteyen girişimcilerin merak ettiği ve araştırdığı bazı konuları bizde araştırdık. Son zamanlarda popüler olan çiğ köfteci dükkanı açma girişimleri için merak edilenleri uzun uzun yazdık.

Çiğ köfteci dükkanı açmak için gerekli resmi işlemler

Çiğ köfteci dükkanı açmak için gerekli belgeler den başlayalım. Her iş için ayrı ayrı olması gereken belgeler yapılacak iş için ve sektör için farklılık göstermektedir. Resmi olarak yapılması gereken başvurular ve evraklar hakkında kısa bir maliyet hesaplaması ile başlayabiliriz.

Yeni bir iş yeri açmak için başvuru yapılması gereken birimler Vergi dairesi, Bağkur birimleri , Ticaret odaları yada Esnaf Odaları Belediyedir. Bu birimlerde sizden istenecek belgeleri ve şartları temin etmeniz gereklidir. En son olarak aylık veya yıllık mali hesaplarınızı yaptırmanız için gerekli olacak muhasebeci ile anlaşmanız gereklidir.

Mali kaydınızı yaptırın

İşyeri açmayı düşündüğünüz bölgedeki vergi dairesine giderek işe başlama formu talep ediniz. İş başlama formu ile ilgili alanlardaki imza bölümlerini doldurun ve iş sahibinde  istenecek diğer Noter onaylı kimlik belgesi ikametgah ilmühaberi ve dükkana ait kira sözleşmesinin fotokopisini temin edin. Bu belgeleri işe başlama formu ekiyle beraber Yoklama memuruna vermelisiniz.

Gerekli incelemelerin ardından memur maliye kaydınızı yapacaktır ve vergi levhasınızı size teslim edecektir. İş yeri açılışı için gerekli ilk resmi işleminiz maliye kaydınızın yapılmasıdır.

Bağkur birimlerine başvurun

İşyeri sahiplerinin ve çalışanlarının Bağkur sigortası yaptırması zorunludur. Bağlı bulunduğunuz Bağkur İl Müdürlüğüne giderek Bağkura giriş bildirgesini doldurmanız gereklidir.

Ticaret odasına işletme tescil ve ilan işlemi

İşletme açılışından itibaren 15 gün içinde başvurulması zorunlu olan bi birim daha var. Açılan ticari işletmelerin ve alınan ticari ünvanın İşletme merkezinin bulunduğu ticaret siciline tescil ettirme ve ilan ettirme işlemlerinin 15 gün içinde yapılması mecburiyetinden dolayı Ticaret odasına müracaat yapılması gerekiyor. Sizler de Çiğ köfte dükkanı açmak için gerekli olan Ticaret odası işlemleriniz için ilgili ticaret odası birimlerine gerekli başvuru işlemlerinizi yaptırmalısınız.

İlk olarak işyeri açılışında 1,Vergi dairesine başvuru, 2, ticaret odası başvurularından sonra Esnaf Odasına başvuru yapmanız lazım.

Esnaf Odasına başvurun

Esnaf odasında yaptığınız iş ile ilgili yani Çiğ köfte dükkanı açmak için gerekli belgeleri öğrenerek gerekli belgeleri ve formları doldurmalısınız.

Muhasebeci tutun

Mail işlemlerinizi devletin istediği şekilde hazırlamanızı sağlayacak ve evraklarınızın aylık ve yıllık olarak takip işlemi için muhasebeci ile anlaşmalısınız. Çiğ köfte dükkanınız için gerekli olan muhasebe işlemlerini herhangi bir muhasebeye yada mali müşavirlik bürosuna giderek ben Çiğ köfte dükkanı açmak istiyorum size yardımcı olacaklardır. Dükkan için gerekli olan yazar kasa pos cihazınızı edinmelisiniz. Bunların maliyetleri ise 1500 lira arasında değişecektir. Yazar kasa pos cihazını alırken yeni nesil yazar kasa pos cihazı edinin.

İşyeri açma  ruhsatı alın

İşyeri açılışı için gerekli diğer başvuru ise bulunduğunuz bölgedeki Belediye işlemleridir.  Belediye ye giderek hangi işyerini açacağınızı belirtmeniz gerekli resmi işlemleri öğrenmeniz gereklidir. Çiğ köfte dükkanı açmak için sizden istenecek olan itfaiye raporu, dükkan kira sözleşmesi veya tapu belgesi gibi belgeler istenebilir. Bu belgeleri bağlı bulunduğunuz belediyeden bizzat öğrenmelisiniz.Gerekli prosedürleri öğrendikten sonra hazırlamanızı istedikleri belgeler ile ilgili resmi işlemler tamamlandıktan sonra Tatil Günleri Çalışma Ruhsatını da almalısınız. İşyeri Açma Ruhsatı için 100 lira ve 300 lira arasında bir bedel ödeyebilirsiniz.

İlgili belediyelerden iş yeri açma  ruhsatı yapılacak işe göre değişebilir ancak genel itibariye bu belgeler istenmektedir. Kimlik belgesi ve vesikalık suretleri, Esnaf ve sanatkarlar odası kayıt belgeleri, Ticaret odasına yapılan başvurularda ticari sicilinizin kaydı ve bunun ispatını sağlayan belge vergi işlemleri için, İtfaiye raporu İş yerine ait elektrik ve su sayaç aboneliği kendi üzerinize yapılmalı, Çalışanların  çalışacakların sigortalı olduğunu ispatlayan belge suretleri, Varsa kira sözleşmesi ve ya tapu belgesidir.

Çiğ köfte dükkanı için Hijyen Belgesi

Öncelikle gıda işletmesi açacaklar market dahil Halk eğitim merkezlerinden alınan Hijyen Belgesine sahip olmaları gerekiyor Tüm gıda işletmeleri için gerekli olan Hijyen belgesinin bedeli ise 50 lira.

Çiğ köfte dükkanı açmak için birde Tarım Bakanlığına Kayıt olmanız gerekiyor. Bu  işlem karşılığında 50 lira alınarak Tarım Bakanlığına kaydolmanız lazım.

Çiğ köfte dükkanı açmak için ne kadar sermaye gerekir?

Gerekli resmi işlemlerin ardından açtığınız işletmenizin kar marjını bilmeliyiz. Açılış için gerekli olan sermaye en az 7 binle 10 bin arasında değişeceğinden  daha gösterişli ve güzel bir dükkana sahip olmak için 12 bin lira sermaye bu iş için yeterli olacaktır. Açtığınız dükkanın yer seçimi karınızı etkileyeceğinden işlek cadde üstü ve insan trafiğinin yoğun olduğu yerlerde dükkanını açmamanızı tavsiye ederiz. İşlek caddelerde tutunmak zor olacağından mümkün oldukça yayaların olduğu yere yakın ama göz önünde olmayan bir yerde dükkan açmalısınız.

(Çiğ köfte dükkanı açmak için köftelerinizin lezzetine ve hijyenine güvenmeniz önemli. Son zamanlarda bir çok girişimci çiğ köfteci dükkanı açtı ve battı. Tüm riskleri göz önüne almalı ve aynı sektörde birbirinin aynısı dükkanların içinde seçilen ve gözde dükkan olmanız için köftelerinizin lezzetine güvenmeniz önemli.)

Çiğ köfte dükkanı için eğer bayilik aldıysanız dükkanıza hemen arka tezgah, masa sandalye, tabela tartı, v.b gibi eşyalar almayın. Bayilik veren firmalar dükkan için gerekli her türlü ekipman araç gereç firma tarafından temin ettiğinden sizin ayrı bir masraf yapmanız gereksiz. Bekleyin ve açılacak dükkanı firmaya gösterin Onlar dükkan için gerekli ne varsa yapacaklardır.

Çiğköfteci açmak isteyenlerin, iyi bir bayilik veren firma ile anlaşması çok önemlidir. Aşağıda birkaç bayilik veren firmanın ismi belirttik.

  • HACIALİOĞLU ÇİĞKÖFTE,
  • CEVABİ ÇİĞKÖFTE,
  • ÇİĞ KÖFTECİ SAİT,
  • BATTAL BEY ÇİĞKÖFTE,
  • KOMAGENE

Bayilik alarak Çiğ köfte dükkanı açmak son zamanlarda daha çok popüler olduğu için maliyet hesaplamasını sadece açılış giderleri için yaptık. Bayilik veren firmaları ile anlaştığınız takdirde tüm ekstra giderlerde kurtulabilirsiniz. Hatta açılış bayilik bedeli almayan çiğ köfte firmaları ile anlaşarak sermaye olmadan işyeri açabilirsiniz.

Küçük işletme  sahiplerinin yüksek karla iş yapabilmeleri için bazı ipuçları verelim.

Ailenizden manevi destek veren biri mutlaka olmalı. Ailesinden manevi destek alan işletme sahipleri uzun saatler boyunca evinden ayrı kalacağından kimi zaman işlerini güvendiği birine emanet etmek isteyecektir. Bu işler için uzun saatler boyunca hatta hafta sonu çalışacağınızı bilerek işe başlayın. Faturalarınızı gününde ödeyerek uygun planlama ve kendi çalışma sisteminizi bulduğunuzda en yüksek performansla çalışabilirsiniz.

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy