Dolmuş hattı kazancı kaç para

Dolmuş hattı kazancı kaç para

Dolmuş hattı nasıl yapılır?

Dünyada ki en zor mesleklerden bir tanesi olan şoförlük bazen katlanılması imkansız olacak hale gelmiş olsa da bu mesleğe bir kez başlandığında bırakmakta imkansız hale gelmeye başlıyor.Bu meslek bazen dolmuş hatlarında, bazen şehirler arası otobüs işletmeciliğinde, bazen kamyon ve tır nakliye işlerinde bazen ise taksicilik işinde oldukça karlı olmasına rağmen bir o kadar da sıkıcı bir hal almaya başlamıştır. dolmuş hattında çalışan şoförler sıcak havalarda, günde kim bilir kaç kez aynı güzergah üzerinde dönüp dolaşıyorlar bazen çekilmez ve anlayışsız müşteri kitlesi ile karşı karşıya kalmaktadırlar.

Trafiğin yoğun olduğu saatlerde anlayışsız şoförlerle karşı karşıya kalmak gibi bir çok sıkıntılı olaylarla karşılaşacaklardır. Soğuk havalarda, karda kışta çok tehlikeli anlarda trafiğe çıkıp bir çok insanın can güvenliğini sağlamak şoförlerin elinde işte bu durumlar stres ve sıkıntıyı kesinlikle doğuracak sebeplerdir. Böylesine stresli bir işte çalışmak ömrünüzden ömür götürecektir. Ama her işin sonunda mutlaka ama mutlaka güzellikler olacaktır. Bu mesleği yapmak sıkıcı olsa bile bir o kadar güzel yanları da bulunmaktadır. İnsanlara hizmet etmek, yaşlılara ulaşım aracı olmak, çocuk ve öğrencilere yardımcı olmak ve herkesin hayır duasını almak gibi güzel yanları da var tabi. Dolmuş hattı illerde ve ilçelerde değişiklik göstermektedir.

Gideceğiniz güzergah üzerindeki yolcuların sıkıntı yaşamaması için öncelikle kullandığınız araç numaralandırılır. Numaralara göre güzergahlar belirlenir ve yolcular sizi aracınızın numarasına bakarak seçerler.

Dolmuş hattı işletmeciliğinin zor yanları nelerdir?

Dolmuş hattı işletmeciliğinin zor yanlarından kısaca yukarıdaki yazımızda bahsetmiştik fakat bu başlık altında biraz daha ayrıntılı bir şekilde değerlendirme yapacağız. Dolmuş hattı işletmeciliği son derece sıkıcı ve yorucu bir iş olduğu kadar, sabır gerektiren işlerin en başında gelmektedir. Dolmuş hattı işletmeciliğinin en başta gelen stres ve sıkıntılarının bir tanesi trafikte yaşanmaktadır. Her şehirde farklılık gösterdiği gibi büyük şehirlerde oldukça yoğun trafikle karşı karşıya gelmek mümkün bu gibi durumlarda aracı kullanan şoförün oldukça sabırlı olması gerekmektedir.

Aksi durumda ya kavgaya karışabilir yada trafik cezasına tabi tutulabilir. Bunun yanında yolcularla tartışma içerisine girebilirler. Çok stresli işleri olduğu için bazı yolcularda çok fazla anlayışsız olduğu için şoför ile tartışmaya kalkışabilir ve hem yolcular hemde şoför bu durumdan oldukça negatif etkilenebilir.  Bir diğer sebep ise dolmuş hattına çıkan diğer şoförler arasında yaşanan tartışmalardan gerçekleşe bilir. Hat yada sıra karıştığında yada birbirlerinin müşterilerini aldıklarında tartışma içerisine girebilir ve bu durumda sıkıntı yaşanabilir.

Bütün bu yaşanan sıkıntılar dolmuş hattını işleten işletmeye kadar uzanır ve hal böyle olunca bu sıkıntılardan çok yüksek oranda işletme sahibi de etkilenir. Bu sebeple dolmuş hattını işletecek olan şoförün ve işverenin oldukça sabırlı ve sakin bir yapıya sahip olması gerekmektedir.

dolmus kazancı

Dolmuş hattı işletmeciliğinin kolay yanları nelerdir?

Dolmuş hattı işletmeciliğinin zor yanları olduğu gibi kolay ve eğlenceli yanları da bulunmaktadır. Asıl mesele bu olayı keşfedebilmektedir. Oturup şöyle düşündüğümüz zaman dolmuş hattı işleten bir şoförün yapması gereken tek şey aracı trafik kurallarına göre kullanmak ve müşterilerini memnun etmektir. Yani trafik kurallarına uyan ve ne olursa olsun müşteriler ile münakaşa haline girmeyen bir şoför için oldukça kolay ve zevkli bir iştir. Tabi ki İşi çok zor olduğu ve çok yorucu olduğunu hepimiz tahmin ediyoruz.

Fakat bir çok müşteriye yardım etmek, küçük çocukların ve öğrencilerin gelecekte olmak istedikleri hayallerini öğrenmek, yaşlı insanlardan hayır dua almak bu işin oldukça iyi yanlarını göstermektedir. Üstelik asıl mesele dolmuş hattını işleten şoförle alakalı işin stresini ve sıkıntısını şoför yaşarken asıl işin keyfini ve kolaylığını işletme sahibi yaşamaktadır. Oturduğu yerden sadece işleri takip altında tutarak para kazanmaktadır. Bu da işin çok kolay olduğu kısmına denk gelmektedir.

Dolmuş hattı kazancı kaç para

Dolmuş hattı kazancı oldukça güzel gelir elde etmenizi sağlayacak işler başında gelmektedir. dolmuş hatları her şehirde değişiklik göstermektedir. Küçük il ve ilçelerde çok düşük meblalar geçerli olurken büyük şehirlerde iki katı para ödediğinizi görebilirsiniz.

Bu yüzden net bir rakam çıkartmak yanlış olacaktır. Fakat aylık ortalama bir hesap yapıldığında ve bu hesap yüzdeye vurulduğunda tüm giderler düşüldükten sonra kazancınız % 60-70 civarında olacaktır.

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy