Giyim Mağazası Açmak İçin

Giyim dükkanı mağazası açmak için giyim sektörüne son derece hakim olmak gerekir ama son derecede zevkli bir iştir. Giyim sektörü, günümüzde en az gıda sektörü kadar bilinen ve fazlaca yapılmakta olan, insanların olmazsa olmazı haline gelen genel sektörlerden biridir ve bence son derece yararlı bir sektördür. Fakat bu sektörle fazlasıyla insan ilgilendiği ve yaptığı için ayakta kalabilmek oldukça zordur. Ayrıca büyük ve isim yapmış firmaların bu sektörde çokça hizmet veriyor olması küçük esnafların işini son derece zorlaştırmaktadır. Buna karşın doğru bir iş projesi ve planı ile açılacak bir giyim mağazası, sizi haliyle rahat ettirebilir.

Hedef Kitle Ve Ürün Seçimi

Şöyle ki bayilik almayı düşünmüyorsanız, yani büyük bayilikler Koton, Boyner, Colins gibi hizmet vermek istediğiniz kitleyi seçmenizde fayda var. Giyim ürünleri çok çeşitli olduğu için büyük bir sermayeniz yok ise, bütün kitlelere ulaşmanız oldukça zor gibi görünüyor. Doğal olarak, erkek ve bayan giyimden çocuk ve iç giyime kadar her kitleye hangi ürünle ulaşacağınızın kararını vermelisiniz. Yani erkeklere hitap eden ve erkek pantolon satışı yaptığınız bir işyerinizin olduğunu düşünelim, yalnızca erkek pantolonunun onlarca çeşidi olduğunu da düşünürsek bu ürünlerin kendi aralarında fazlasıyla bölüme ayrıldığını tahmin etmekteyiz.

Toptancı Bulmak

Türkiye’nin birçok ilinde toptan giyim ürünleri pazarlamakta olan firmalar olduğu varsayılırsa, birçok firmaya da bayilikler verilmektedir. Bazı firmalar belirli seviyelerde bir nakit karşılığında mağazanızın bütün dizaynını ve gerekmekte olan bütün ihtiyaçlarınızı karşılamakla beraber, yeteri kadar ürünü de kurmuş olduğunuz ve faaliyette olan mağazanıza göndermektedir. Ancak bayilik almayı düşünmüyorsanız ürünlerinizi şahsi tercihleriniz doğrultusunda seçerek müşterilerinize sunmayı hedeflemekteyseniz, uzun çaplı araştırmalarda bulunmalısınız. Alacağınız ürün, hangi kalitede, fiyatı ne kadar. Sezon indirimi, ödeme kolaylığı, nakliye, ürün teslimi, ürün seçimi, elinizde kalan ürünlerin iade olup olmayacağı tarzında konuları dikkatli olarak görüşmelisiniz. Bayilik vermekte olan firmaları ya da toptan satış yapan firmalara göz atabilirsiniz.

Seçmeniz Gereken Dükkan

Giyim mağazası açabilmek için çoğu sektörde olduğu gibi aşığı detaylı ve ağır olan şartlar aranmıyor. Fakat siz yine de bağlı oluğunuz belediyeye giderek detaylı bir bilgi alabilirsiniz. Belediyeler arası farklılık görülmektedir. Dükkan seçerken de müşteri tarzı düşünerek, içerisine girildiğinde tasarımı ve dizaynı ile olumlu etkiler yapacak, abartıdan kaçınılmış bir dükkan tasarlanması uygundur.

Haliyle bu da her konuda olduğu gibi yine maddi sorunlar ile alakalı. Dükkan dizaynı o kadar geniş bir konu ki, eğer bayilik almadıysanız, tasarım size kalmış ise, elinizdeki paraya göre hesaplama yaparak dizaynınızı belirlemelisiniz. Dükkanınızın görsel açıdan görünümüne karar vermeden hemen önce büyük şehirlerde bulunmakta olan giyim dükkanlarını gezmenizi, incelemenizi, öneririz. Hem de dükkanın içi kadar açılacağı bölgenin seçimi de fazlaca önemlidir. Müşteriler çoğu zaman çarşıya gezmeye çıktıklarında ihtiyaçları olmaksızın, bu tür işyerlerini ziyaret ettiklerini düşünürsek siz yine de dükkan kirasını hesaplayarak işyerinizi seçmelisiniz. Giyim mağazanızdan ilk üç ay açılış aşamasında kâr edemeyeceğinizi hesaplayarak, 6-7 aylık kirasını ödeyebileceğiniz sermayenize uygun bir dükkanı tercih edin.

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy