Halı yıkama dükkanı nasıl açılır

Halı yıkama dükkanı nasıl açılır

Halı yıkama dükkanı açmak istiyorum diyenlere tavsiyeler

Halı yıkama işini  yapmak isteyenler ve bu konuda bilgi sahibi olmak isteyenler için halı yıkama dükkanı nasıl açılır dükkan ne kadar kazandırır konularında araştırma yaptık. İş fikrinden dükkanın açılışına kadar görüş ve önerilerimizi bu sayfada bulabilirsiniz.

Neden halı yıkama dükkanı açmak mantıklı bir iş mi?

Yaz aylarının gelmesi ve iki bayram temizliğini bu aylara denk gelmesiyle ev hanımları evdeki halıların temizlenmesi için alternatif yollar aramaktadır. Son zamanlarda halı yıkama fabrikaları ev hanımlarının bu sorunlarının çözümü için halılarını yıkatıp temizledikten sonra evlerine teslimat şeklinde geliştirdikleri iş modelleriyle  para kazanmayı hedeflemektedir. Kadınların temizlik takıntıları ile halılarını temizletmek için taleplerin artmasıyla halı yıkama dükkanları para kazanabiliyorlar. Açılacak bölgede mutlaka buna dikkat edilmeli. Temizlik kültürünün ne olduğuna bakılmalı yurtdışında bu işi yapmak isteyecekler için önemli olduğunu belirtmek isterim.

Halı yıkamacı kar bırakır mı?

Türkiye de bu iş oldukça kar bırakıyor. Son sistem halı yıkama makineleriyle yapılacak bu iş için gerekli sermaye 50 bin lira civarında. 100 bin liraya da halı yıkamacı açılabileceği gibi 5 bin liraya da açılabilir. Bu tamamen ilk etapta aldığınız halı yıkama makinesine bağlı. Son sistem otomatik halı yıkama makineleri halı sıkma makinelerinden oluşan bir fabrika tesisi gibi halı yıkamacı açılabileceği gibi fırçalı halı yıkama makineleriyle de halı yıkamacı olabilirsiniz.  Bu işi yapan bir çok  firma var ve hepsi iyi para kazanıyor. Halı yıkama işin de büyük paralar dönüyor bu işin kolaylıkla yapılması ve maliyeti düşük olması yüksek karlı getiren bu işte  yatırım yapmak isteyenlerin sayısını artıran bir faktör.

Halı yıkama işinde piyasada tutunabilmek için mutlaka diğer firmalar ile aranızda fiyat farkı olmalı. Herkes  halının metrekaresini 3 liradan yıkıyorsa siz 2,5 liradan yıkamalısınız. Ancak bu şekilde oluşturduğunuz fiyat politikasının piyasadan düşük olması ile fiyat yönünden avantajlı olabilirsiniz ve bu şekilde müşterilerin dikkatini çekebilirsiniz. Halı yıkama dükkanında yıkama için kullanılacak olan makinelerin hangisi olduğu da önemli. Yıkama için klasik halı yıkayan vir sanayi tipi makinelerden ve sıkma makinelerinden almak bu iş yeterli olacaktır.  Yıkama makinelerini 2. el olarak temin edebilirseniz en fazla size yeterli olacak sermayeniz 6 bin lira olur. Bu iş için önemli olan müşterilerin halılarını dükkana getirerek halı toplamak. Bu iş içinde ortalama bir araç gerekecektir. Tutacağınız dükkan bu halıların koyulması için depo tarzı bir yer işinizi görebilir. Halı yıkama işinde yaptığınız reklam kadar iş alabileceğiniz için yapacağınız reklamdaki fiyat politikasının insanlara cazip gelmesi ve size de yeterli gelmesi gerekir.

Ne kadar çok reklam o kadar para kazanmanız anlamına geleceğinden işinizin reklamını çok yapmalısınız.

Bu işi yaparken halıların metrekaresi üzerinden 3 lira 4,5 lira halının cinsine göre belirlediğiniz fiyat üzerinden para kazanacaksınız. Halı yıkama dükkanında şebeke suyu kullanabilirsiniz. Özel kimyasal sulara gerek yok. İllaki hipo denilen kimyasal maddeyi kullanacam diyorsanız siz bilirsiniz ????

Halı yıkama dükkanını devreden firmalardan da dükkanı devralıp bu işi yapabilirsiniz.

Bunun için adresinde devren satılık halı yıkama dükkanlarına ulaşabilirsiniz. Sektörde başarılı ve hazır müşteri portföyü olan ve iyi hizmet veren bir firmadan dükkanı devralıp çok iyi paralar kazanabilirsiniz. Elbette bu iş için daha önceki firmanın kalitesini yakalamanız gerekecektir.

Halı yıkama dükkanı maliyeti
Halı yıkama dükkanı acmak

Bunun için mutlaka yapacağınız işi öğrenin veya yanınızda mutlaka bir halı yıkama ustası bulundurun. Eğer önceki firmanın avantajlarından yararlanmak istiyorsanız bilinci ve akıllı bir şekilde hareket etmeniz gerekecektir. Önceki firmanın aynı kalitesini tutturmanız ve standartlarını yakalamanız gerekecektir. Önceki firmanın verdiği güven sayesinde sizde bu işe yapacağınız yatırımla çok iyi paralar kazanabilirsiniz. Bunun için mutlaka yapacağınız işinizi öğrenmeniz gerekecektir. Yıkanacak olan halıların cinsine göre fiyat çıkacağından özel yapım halılar da yıkanmak üzere size emanet edilecektir. Öyle değerli halılar gelebilir ki 6 m2 si 3500 liradan 100,0000 TL ye kadar değerli halıların yıkanmasında dikkatli ve özel metodlarla yıkanması gerekecektir. Tüm bu ince detayları bilerek size emanet edilen halıları kaliteli bir şekilde yıkayarak müşterilerin güvenini kazanabilirsiniz.

Yaz kış halı yıkama dükkanları iyi iş yapmaktadır. Bu işin en güzel yanı da veresiye olmadan nakit paranızı işin sonunda almanızdır. Kendi çalışma prensiplerinizi oluşturduktan sonra sizde bu işten çok iyi paralar kazanabilirsiniz.

HALI YIKAMA MAKİNESİ FİYATLARI

Halı yıkama dükkanının maliyeti alınacak olan yıkama makinelerine ikinci el veya sıfır olmasına bağlı olarak değişebilir. Ayrıca dükkan kirası  ve kullanılacak su ve kimyasal maddelerin giderleri belli bir gider maliyet oluşturabilir. Birde yanınızda çalışacak olan yıkama ustasının bütün sosyal hakları ve maaşı giderlerinizi etkileyecek rakamlardır.

Tam olarak net bir rakam vermeden ortalama maliyetlerin ne oluğunu söyleyecek olursak; Dükkanı kirasının büyüklüğüne ve lokasyonuna göre değişen dükkan kirası ve yaklaşık olarak 10 bin liraya temin edeceğiniz yıkama makinelerinin ekipmanların alınması ile sizden yaklaşık olarak işyeri açılışında gerekli olacak sermaye 20 bin lira işinizi görecektir.Bu iş için araç şart mutlaka halı toplama ve sevkiyat için araç bulundurmanız gerekiyor. Aracında ayrı bir maliyeti olacaktır. Bunu da göz önünde bulundurun.

Halı yıkama ruhsatı almak için yapılması gereken resmi işlemler

Halı yıkama dükkanı açmak için  mutlaka bağlı bulunduğunuz belediyeden  iş yeri açma ruhsatı almanız gerekecektir. Bunun için belediyenin size işyeri ruhsatını verebilmesi için açacağınız dükkanın mutlaka halı yıkama yeri için uygun bir dükkan olması gerekecektir.

Açacağınız halı yıkama dükkanının bulunduğu bölgedeki  belediyeden alınması gereken yapı kullanma izin belgesinin olması şarttır. Yeni bir dükkan kiralanacaksa mutlaka o yerin yapı kullanın izni olmasına dikkat edilmelidir.

Bu belge için belediyeye başvurulması gerekli. Her belediyenin yapı kullanım izni belgesi için farklı prosedürleri olsa da başvurduğunuz belediye itfaiye raporu almanızı isteyecektir. İtfaiye raporu alındıktan sonra atık sular için belediyeden sular idaresi departmanından atık suların şebekeye  bağlanabilmesi için deşarj izin belgesini almanızı isteyecektir. Belediye şebeke suyuna atık suların bağlanması için arıtma ünitesi bağlatmanızı isteyecektir. Arıtma ünitesini mutlaka yaptırmanı gereklidir. Bu arıtma ünitesi çevre mühendisleri odası onaylı ve projeli olması gereklidir bütün bu işlemleri bitirdikten  bir halı yıkama işletmesi ikinci sınıf GSM ruhsatına tabi olarak işletmenizde faaliyet gösterebilirsiniz.

İşyeri açmak için gerekli resmi işlemler ve halı yıkamacı ruhsatı alarak halı yıkamacı tesisi açarak kendi işinizi yapabilirsiniz.

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy