Kırtasiye dükkanı nasıl açılır?

Kırtasiye dükkanı nasıl açılır?

Kırtasiye dükkanı açmak

Kırtasiye dükkanları bir çok çocuğun renkli hayallerini sığdırdığı, küçücük dünyalarının büyük kahramanları olmuştur. Kırtasiye dükkanı denildiği zaman aklımıza defter, kitap, kalem silgi gibi başlıca kırtasiye malzemeleri gelmektedir. Ama kırtasiye dükkanlarının içerisinde bulunan ürünler sadece bunlarla sınırlı değildir. birçok malzemeyi içerisinde barındıran kırtasiye dükkanları öğretmenlerin, öğrencilerin, avukatların, hukuk bürolarının, doktorların, muhasebe bürolarının ve diğer ofis sahiplerinin alış veriş için tercih ettiği dükkanların başlıcasıdır. Çocukluğumuzdan kalma bir hastalık olsa gerek ki birçok yetişkinin de hala kırtasiye malzemeleri dikkatini çekmektedir. Sırf kullanmak amaçlı değil saklamak içinde alınan birçok kırtasiye malzemesi bulunmaktadır. Kırtasiye dükkanları roman, hikaye, test kitapları eğitici setler, büro malzemeleri, çanta, suluk, etiket, el işi kağıtları boyalar ve daha bir çok çeşitleri ile de hayatımıza renk katmaktadır.

Bundan 10-15 sene öncesine kadar devlet öğrencilerin ders kitaplarını karşılamıyordu ve öğretmenlerin müfradatın da olan kitapların isimlerini alıp bir çok kırtasiyeyi teker teker dolaşır o kitapları bulmaya çalışırdık bu durum biz öğrenciler ve veliler için çok sıkıntılı bir hal almış olsa da kırtasiye sahipleri içinde son derece yorucu ama çok karlı bir iş haline gelmekteydi, devlet öğrencilerin ders kitaplarını karşılamaya başladığında veliler bir oh çekti kırtasiye sahipleri ise off off dedi.. Kar oranları bu yasa ilk çıktı zamanlarda düşüklük göstermişti elbet ama daha sonra kırtasiye sahipleri de kendilerini geliştirerek okullarda öğretmenlerle anlaşarak kendi malzemelerinin satışı için anlaşma yapmış ve kar oranlarını yine eski haline çıkarmayı başarmıştır.

Kırtasiye dükkanı nasıl açılır?

Kırtasiye dükkanın açmak isteyen girişimcilerin ilk yapması gereken rekabet ortamını araştırmak olacaktır. Rakiplerinin ne tür ürünleri sattığını, ürün fiyatlarını ve daha birçok ayrıntıyı araştırması gerekmektedir. Bu araştırmayı tamamladıktan sonra kendinize bir iş planı çıkartmalısınız çıkartmış olduğunuz bu iş planı sizin dükkanınızda satışını yapacağınız ürünlerin listesi, dükkan dekorasyonu, müşteri kitlesi, dükkan güzergahı gibi birçok maliyeti içinde bulunduran bir plan olmalıdır. Ve dükkan açılış işlemleri sırasında bu plandan çok büyük şekilde yardım almalısınız. Plan çıkartma işlemini tamamladıktan sonra kendinize çok güzel bir reklam yapmalısınız. Reklam sizin müşteri kitlenizi oluşturacaktır. Ne kadar iyi derece de bir reklam yaparsanız o kadar çok merak uyandırır ve insanların uğrak yeri olabilirsiniz.

Dükkanınızı seçmelisiniz açacağınız dükkan ferah ve geniş olursa müşteriler sizi daha çok tercih ederler. Dükkan dizaynına büyük önem göstermelisiniz. Dükkanınızın içerisindeki ürünler karışık olursa müşteriler negatif bir enerji alır ve sizden alışveriş yapmak istemezler. Dükkanınızda kırtasiye malzemelerinin yanında mutlaka ama mutlaka iyi bir fotokopi makinesini bulundurmalısınız. Belkide 2-3 adet makinenin olması sizin için çok daha karlı bir yatırım aracı olacaktır. Kırtasiye dükkanınız renkli ve sıkıcı olmamalıdır. eğlenceli müziklerin çaldığı her yaş grubunu içerisine çekecek olan bir dükkan haline getirirseniz müşteri kitlen,iz yoğun olacaktır. Kırtasiye dükkanında her türden her tarzdan ve her yaş grubuna göre ürünleri bulundurmalısınız. Açılış yapmalısınız açılış yaparken ürünlerinizde belli başlı gruplarda indirimler yaparsanız. Yine tercih edilme olasılığınız yüksek olacaktır.

Kırtasiye dükkanı açmak için gerekli olan belgeler nelerdir?

Bütün dükkanları açarken istenen belgelerin hepsi kırtasiye dükkanı açarken de gerekli olacaktır. İlk olarak iş yeri açma ruhsatı izini ve vergi levhasının bulunması zorunludur. Daha sonra dükkan kira ise kira sözleşmesi, dükkan size ait ise tapu fotokopisi gerekli olacaktır. İtfaiyeden tüm önlemlerin alındığına dair bir belgenin olması zorunludur. Su aboneliğinin olduğuna dair bir belge, savcılıktan alınan temiz kaydı, 2 adet vesikalık fotoğraf, ticaret odasına kayıtlı olduğunuza dair bir belge eğer ticaret odasına kayıtlı değilseniz milli eğitim bakanlığından alınmış olunan ustalık belgesi, çevre temizlik vergisi borcu yoktur yazısı gibi evrakları tamamladığınızda iş yerinizi açabilirsiniz.

Kırtasiye dükkanı açmak isteyenler için öneriler

Kırtasiye dükkanı açmak isteyen girişimciler dükkan açma işlemlerini tamamladıktan sonra, okullarla, öğretmenlerle, anaokullarıyla ve kreşlerle anlaşma yapmalıdırlar. Yapacakları bu anlaşma çok önemli olacaktır. Ellerinde bulunan ürünlerin satışını çok daha kolay yapmalarını sağlayacak ve aynı zamanda reklamını yapmaya devam edecektir. Test kitapları, eğitici setler, boyama kitapları, ingilizce eğitim araçları ve kitapları üzerinde yoğunluklu bir anlaşma yaparsanız getirisi çok yüksek olacaktır. Aynı zamanda dükkanınızı okulların yakınlarında açarsanız kar oranınız biraz daha artacaktır.

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy