Otel ve butik otel açmak isteyenlere tavsiyeler

Büyük ekonomistlerin yazdıkları kitaplarında sürekli olarak belirttiği bir yoksunluk tablosu bulunmaktadır. Bu yoksunluk tablosu en ilginç tarafı ise insanları iki farklı grup altında konumlandırmasından kaynaklanıyor. Yapılan bu yoksulun tablosuna göre toplumumuzun % 95’i zamanını satarak para karşılığında çalışırken, toplumumuzun sadece % 5 lik kısmı zamanı kullanarak para kazanıyorlar. Yani burada anlatmak istenen toplumun % 5’i yatırım yapacağını çok iyi bildiğinden dolayı sürekli olarak kendisine gelir getirecek işlerle uğraşıyor. Çalışmak zorunda olmadığı zamanlarda bile kazanç elde edebileceği türden işlere yatırım yapan girişimciler ekonomik anlamda daha hızlı bir şekilde refaha ulaşabiliyorlar. Tam bu anlamda otel açmak oldukça mantıklı bir davranış olacaktır. Çünkü otel tesisi için yaptığımız tek seferlik bir yatırım size ömür boyu kalıcı bir gelir getirecektir. İnsanları odalarımız günlük veya haftalık olarak kiralayarak kazanacağınız gelirlerin herhangi bir maliyeti bulunmamaktadır. Bununla birlikte her işletme gibi elektrik, su ve benzeri ufak tefek masraflarınız olacaktır. Başlangıç sermayesi sondajı yüksek olsa da uzun dönemde çalışmaya gereksinim duymadan da kazanç elde edebileceğiniz inanılmaz bir yatırım olduğu için otelcilik sektörü oldukça büyük fırsatlara gibi bir sektördür.

Bugün Türkiye’de ortalama 20 odalı bir tansiyonun bile aylık 17.000 TL ile 20.000 TL arasında için çektiği bilinmektedir. Odalarınızın kalitesi ve otelde sağlığınız imkanlara göre değişen oda fiyatlarınız üzerinden kendi kazançlarını hesaplayabilirsiniz.

Ortalama 40 yataklık bir ufak otel açtığınızda otelin bulunduğu konuma göre değişiklik göstermesiyle birlikte aylık 20.000 TL’ye yakın kazanç elde etmek sondajı normal bir durum olacaktır. Bununla beraber alınması gereken ruhsatlar, bina maliyeti, yatak maliyeti gibi işe başlangıçta yatıracağımız toplu paralar oldukça yüksek meblağlara denk geliyor. Ortalama 40 yataklı otelin açılışı için 450.000 TL civarında bir parayı gözden çıkarmanız gerekmektedir. Ya da otele direk yapmak inşa etmek yerine, kiralama yoluna gidebilirsiniz. Devren kiralık vermek isteyen girişimcilerin otelleri ile anlaşarak buradan bu sektöre adım atabilirsiniz. Sadece bir kez açtığınız zaman size sürekli olarak gelir getirecek bu inanılmaz sektöre başladım benim maliyetleri yüksek olsa da getirisi her zaman için daha yüksektir. Otel açmak için iş yeri kredisi kullanabileceğiniz gibi, otel açmak için devlet destekli teşvik kredisi kullanabilirsiniz.

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy