Şarküteri nasıl açılır?

Şarküteri nasıl açılır?

Şarküteri dükkanlarında salam, sucuk, sosis, zeytin ve zeytin çeşitleri, peynir ve peynir çeşitleri, reçel türleri ve benzeri birçok ürünlerin satıldığı dükkanlardır. Şarküteri dükkanlarında her kesime, her bütçeye göre ürün ve çeşitleri bulunmaktadır. En çok zenginlerin kahvaltı masalarını süsleyen ürünler ile tanınmıştır. Şarküteri dükkanı açmak isteyen girişimcilerin bu ürünler hakkında bilgisi olması lazım ve ürünlerinin sunumunu çok iyi yapması gerekmektedir. Şarküteri dükkanları her kesimden müşterilerin dikkatini çekmekte ve oldukça gelir getirmektedir. Daha önceki yazılarımızda da bahsetmiş olduğumuz gibi gıda sektörü hiç bitmeyecek ve devamlı gelir getirecek gruplardan bir tanesidir. İnsanlar kahvaltı masalarını süslemek için, değişik tatların lezzetine bakmak için, vitamin almak için mutlaka şarküteri dükkanına gitmeyi tercih etmektedir. Sizde yatırımınızı bu yönde yaparsanız oldukça karlı bir yatırım yapmış olacaksınız.

Şarküteri nasıl açılır?

Şarküteri dükkanı açmaya karar verdiğinizde mutlaka ama mutlaka piyasa araştırmasına girmelisiniz. Bu konuda güçlü rakiplerinizin olduğunu biliyorsunuz. Rekabet ortamında başarılı olmak istiyorsanız eğer ürün çeşitlerini, piyasayı, müşteri taleplerini iyice araştırmalı ve son derece önemli bir adım atmış olacaksınız. Şarküteri için oldukça kar getirecek bir mekan araştırması içerisine girmelisiniz. Şarküteri dükkanlarının işlek bir mekan üzerinde olması çok önemlidir. İşlek bir cadde, sokak veya mahallelerde açabilirsiniz. Unutmayalım işlek mekanların üzerinde açılışını yapmış olduğumuz dükkanlar hiç bir zaman sinek avlamaz hele ki açmış olduğunuz dükkan gıda sektörüyle yakından ilişkili ise mutlaka ama mutlaka çok güzel müşteri kapasiteniz olacaktır. Dükkanınızı açmadan önce kendinize çok iyi bir reklam sloganı bulmalısınız.

Ve radyo kanalları yardımı ile reklamınızı yapmalısınız. El broşürleri dağıtarak müşteri çekebilirsiniz. Müşterilerinize ilgili ve güler yüzlü davrandığınız taktirde hiç çaba sarf etmeden kendi reklamınızı yapmış olursunuz. Şarküteri dükkanınıza oldukça çarpıcı bir isim seçmelisiniz. Seçmiş olduğunuz isim unutulma olasılığınızı ortadan kaldıracaktır. Dükkan dekorasyonu da oldukça önemlidir. Dükkanınız ne kadar ferah ve ne kadar iç açıcı olursa siz de o kadar çok müşteri toplarsınız. seçmiş olduğunuz personellerinde müşterilerle özel ilgilenmesini istemeniz sizin yararınıza olacaktır.

Şarküteri dükkanı açmak isteyenlere küçük tavsiyeler

Şarküteri dükkanı açmaya karar verdiğiniz zaman öncelikle dükkanınızın ferah ve temiz bir ortamda açılmasına dikkat etmelisiniz. Dükkan dizaynı son derece önemli olacaktır. Bütün ürünlerinizi sığdırabilecek ve karışıklığı ortadan kaldırabilecek şekilde dizayn edilmesi gerekmektedir. Müşterilerinizin memnuniyetini ve taleplerini ön planda tutmalısınız. Müşteriler sizin onlara gösterdiğiniz ilgi ve güler yüze karşılık sık sık sizi tercih edecektir. Dükkanınızda her türlü ürünü bulundurmalısınız. İnsanlar artık organik ürünleri tercih etmektedirler. Köylerde yetişmiş ürünlerden yapılan reçelleri, salçaları, keçi sütünden yapılmış olan peynirleri, ev yoğurtlarını, köy yumurtalarını, evde yapılmış tereyağlarını ve ev ekmeklerini satarsanız eğer çok daha fazla müşteri kitlesi oluşturmuş olacaksınız.

Şarküteri dükkanlarında küçük çocukların ilgisini çekecek ürünlerinde satışını yapmalısınız. Örneğin ekmek üzerine sürülen çikolata, fındık ezmesi ve daha niceleri, rakiplerinizden farklı bir çok ürünün satışını yapmakta sizin için oldukça önemli olacaktır. Aynı zamanda belirli günlerde hada haftanın belirli gün ve saatlerinde satışını yapacağınız ürünlerin bazılarında indirim yaparak müşterileri kendinize çekebilirsiniz. Dükkanınızın açılışını mutlaka yapmalısınız. Açılış yaparken dükkanınızı oldukça renkli ve canlı şekilde süslemelisiniz. Ne kadar çarpıcı olursanız o kadar çok tercih edilirsiniz.

Şarküteri dükkanı açmak için gerekli belgeler nelerdir?

Şarküteri dükkanı açarken de diğer dükkanlarda olduğu gibi tüm belgeleri toplamalısınız. Peki bu belgeler nelerdir. Nüfus cüzdan fotokopisi, 2 adet vesikalık fotoğraf, ürünlerin sağlık bakanlığından olduğuna dair onaylı bir belge, vergi levhası, dükkan size ait ise tapu fotokopisi, Dükkan kira ise kira sözleşmesi, ticaret odasına kayıtlı olduğuna dair bir belge,  itfaiyeden tüm önlemlerin alındığına dair bir belge, yangın tüpü faturası, su aboneliğinin bir belgesi gibi evrakları tamamlayıp belediyeye başvuru yapmalısınız. Tüm bu evraklar önlem amaçlıdır. Önceden toplanmasında yarar vardır. 10 bin lira sermaye ile yapılacak işler adlı yazımızdan ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Şarküteri dükkanı açmanın maliyeti ne kadardır?

Şarküteri dükkanı açmak maliyet açısından değişiklik göstermektedir. Satışınızı yapacağınız ürünler, dükkan kirası, personel maliyeti, yakıt giderleri, açılış işlemleri gibi daha bir çok konuyu ele aldığımızda farklılık göstereceğini hepimiz tahmin edebiliyoruz. Ortalama bir fiyat çıkarttığımızda 20.000 Türk lirası ile başlayarak üzerindeki bir tutarla ifade edebiliriz.

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy