Ucuzluk pazarı açmak

Ucuzluk pazarı açmak

Ucuzluk pazarı nasıl açılır?

Ucuzluk pazarı açmak, adlı makalemizde siz değerli okurlarımızı bilgilendirecek ve kafanızdaki soru işaretlerini gidereceğiz. Ucuzluk pazarı açmak isteyen herkes çok rahat bir şekilde işletmesini açabilir. Hatta imkanı olan kendi işini kurmak isteyen ama bir türlü ne iş yapacağına karar veremeyen girişimciler içinde çok ideal ve çok karlı bir iş olduğunu söyleyebilirim. Ucuzluk pazarları her kesimden insanın dikkatini çekecek ürünlerin satışını yapıyor. 1,00 Türk lirasından başlayıp 100,00 Türk lirasına kadar farklılık gösteren ürünleri ile en çok müşteri çeken dükkanlardan bir tanesidir.

Japon pazarı adıyla bilinen firmalar, toplu iğneden yara bandına, kalemden traş makinesine kadar birçok farklı ürünü bulabileceğiniz modern çerçilerdir.

Ucuzluk pazarı açmadan önce nelere dikkat edilmelidir?

Ucuzluk pazarı açmadan önce dikkat etmeniz gereken önemli beş başlık bulunmaktadır. İlk olarak bu işi yapmaya kafanıza koyduğunuzda satışını yapacağınız ürünlerin analizini yapmalısınız. Hangi kesime hitap edeceğinizi belirlemelisiniz, Mekanınızı belirlemelisiniz, yurt dışından ürün getirip getirmeyeceğinizi belirlemelisiniz, son olarak maliyetinizi çıkartmalısınız. Bu saymış olduğum başlıklardan almış olduğunuz yardımlarla iş yerinizi açarken sağlam temellerle açmış olacaksınız.

Ürünlerin satış analizi nasıl yapılır?

Ucuzluk pazarlarında neler var, hangi ürünler dikkat çekici, hangi ürünlerin getirisi ne kadar, maliyeti düşük ama getirisi yüksek olan mallar neler, en çok tercih edilen ürünler hangileri, gibi bir araştırma içerisine girmelisiniz ki daha sağlam adımlarla başlangıç adımlarınızı atınız. İnternet üzerinden araştırma yaparak bilgiler alabilirsiniz ya da ucuzluk pazarı satışı yapan mağazaları gezerek bilgiler alabilirsiniz.

Size bir tavsiyem var. Ucuzluk pazarlarını kendi yaşamış olduğunuz şehirde gezdikten sonra, diğer illerde ya da ilçelerde de gezmelisiniz. Bu tavsiyeme uyarsanız aynı şehirde bulunan rakiplerinizden farklı ürünlerinde satışını yapabilirsiniz. Diğer il ve ilçelerdeki pazarlardan almış olduğunuz fikirlerle yada görmüş olduğunuz ürün çeşitliliği ile kendi dükkanınıza renk katabilirsiniz.

Mekan araştırması yapılırken nelere dikkat edilmelidir?

Açmak istediğiniz dükkanın mekanı çok önemlidir. Araştırmaya başladığınızda ilk olarak işlek bir mekan olmasına dikkat etmelisiniz. Cadde, sokak, mahalle de olabilir. Fakat müşteri topluluğunun sık uğrak yeri olan güzergahları seçerseniz ekstra müşteri kazanma şansınız olur. Açacağınız mekanın yakınlarında milyoncu, japon pazarları, yada ucuzluk pazarları olmamasına dikkat etmelisiniz.

Çünkü rakiplerinizle yakın bir mekanda çalışmak müşteri kaybına sebep olabilir. Ulaşım çok önemlidir. Müşteriler size gelmek istediğinde yol sıkıntısı çekmemelidirler. Mekanınızı belirledikten sonra dükkanınızın dizaynı ve büyüklüğü çok önemli rol oynayacaktır. Dükkanınız ne kadar büyük olursa o kadar ferah ve düzenli bir ortam olacaktır. Alış veriş yapmaya gelen müşterileriniz yapmış olduğunuz dizayn karşısında her istedikleri ürünleri kolayca bulabilirler.

Hangi kesime hitap etmelisiniz?

Ucuzluk pazarları artık müşterilerin göz bebeği haline gelmiş durumda yüksek gelirli, orta gelirli ve düşük gelirli olan her kesim ucuzluk pazarlarından alışveriş yapmaya geliyorlar. Önemli olan bu müşteri grubunun dikkatini çekecek ürünlerde ve fiyatlarda yoğunluk göstermeniz. Ucuzluk pazarlarında her çeşit ürün bulunduğu için, Hangi kesime daha çok hitap etmeniz gerektiğini bulmalısınız. Genç yaşlı, orta halli, bebek, çocuk, bay, bayan, hatta ve hatta meslek gruplarını da düşünerek ürün seçeneği sunmalısınız. Bu konuda güzel ve mantıklı seçimler yaparsanız çok ilerleyebilirsiniz.

Yurt dışından ürün getirmek avantajlı olur mu?

Bir çok ucuzluk pazarı, Çin ve Japon ürünlerini tercih ederek satışında kar oranını arttırabiliyor. Sizde bu konu üzerinde yoğunlaşıp maliyet hesaplaması yaparak yurt dışından talep edilebilecek olan ürünleri getirebilirsiniz. Fakat özellikle yurt dışından sipariş verdiğinizde yüksek bir maliyetle karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu sebeple yurt dışından ürün getirmek yerine toptancılardan siparişini vereceğiniz ürünleri uygun fiyatlarda alarak aynı karı elde edebilirsiniz. Eğer yurt dışında bazı firmalarla anlaşma yapıp daha uygun alabileceğinize inanıyorsanız bu sizin için avantaj konusu olabilir.

Maliyet hesaplaması yaparken nelere dikkat etmelisiniz?

Maliyet hesaplaması yaparken öncelikli olarak açacağınız dükkanın mekanı çok önemli yani açtığınız mekan çok işlek bir yerdeyse size getirisi de o kadar yüksek olacaktır. Fakat sadece bununla hareket etmek tabi ki de olmaz. Dükkanınız kira ise önce kirasını, yakıtını, ulaşımını, Çalıştıracağınız elemanların maaş, sigorta yol ve yemek parasını, açılış aşamasında gerekli olabilecek işlemler için harcanacak paraları göz önünde bulundurmalısınız. Daha sonra satış yapacağınız ürünlerin fiyatlandırması üzerinde durmalısınız.

Alacağınız ürünlerin listesini yaptıktan sonra bunun için derin bir araştırmaya girmelisiniz. Size en uygun fiyatı sunan yerlerden ürünlerinizi temin etmelisiniz. ürünlerin maliyetini de belirledikten sonra elde edeceğiniz kar hakkında hesaplama yapabilirsiniz. Fakat öncelikli olarak ürünlerinizin fiyatlandırmasını yapmalısınız. Ucuzluk pazarı açmak bütün maliyetleri giderleri göz önünde bulundurduğumuz takdirde 50.000 Türk Lirası ile 80.000 Türk lirası arasında değişiklik gösterecektir.

Fakat daha küçük bir mekanda ve kısıtlı ürünler üzerinde satış yapacaksanız ve eleman sayınız az olacaksa bu pazarı açmak size 20.000 ile 30.000 arasında bir tutara mal olacaktır. Elinizde bulunan sermaye çok önemli eğer kredi ile bu işe baş vuracaksanız. Devletin girişimciler için vermiş olduğu devlet destekli kredileri araştırmanızda fayda var. Belirtmek istediğim bir başka konu ise Bu veya herhangi  bir işletme açtığınızda ilk 6 ay ve bir sene kar elde edeceğinizi düşünmeyin İlk zamanlarda elde etmiş olduğunuz karlar açılışta yapmış olduğunuz masrafları kapatacaktır. Ama bir yılın sonunda ciddi karlar elde edeceğinizi bilmelisiniz.

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy