Az sermaye ile karlı tarım yatırımı

Az sermaye ile karlı tarım yatırımı

Sermayesi olmayan çiftçilere en çok para kazandıran tarımsal yatırımlar

Dünyada Türkiye’ nin  tarım sektöründe ilk sıralarda yer aldığını  hepimiz bilmekteyiz. Bu açıdan bakılırsa tarım sektöründe yatırım fikri kulağa hoş geliyor. Ülkemizde iç Anadolu bölgesi dahil her bölge tarıma  elverişli bölgeler. Hal böyle olunca ülkemizde Tarım ile geçinen nüfus sayısı oldukça fazla. Tarım ne olursa olsun hiç bitmeyecek bir sektör. İnsanlar yaşadıkça gıdaya ihtiyaç duyacaktır. Sizde bu kısır döngüde tarıma yatırım yaparak geleceğinizi garantilemiş olacaksınız. Peki Tarım alanında yatırım yapmak fikrini hayata geçirmek mantıklı mı? Gençler tarıma yöneldiğinde para kazanabilir mi? Bu soruların tamamına yazımızda yer verdik.

Ne yapmalıyım ?

Ülke nüfusunun çoğunun geçim kaynağı olan Tarım sektörü geçmişte olduğu gibi gelecekte de vazgeçilmeyecek bir sektör. Tarım alanında yapılacak yatırımlar ile para kazanmak hayal değil. Herkesin yapmak istediği ama gerçekten meşakkatli olan bu sektörün elbette getirisi var. Yatırım yapma fikri işte bu noktada devreye giriyor. Bizim gibi düşünen gençlere ve yatırım hayali kuranlara tarım alanında yapılacak birkaç iş fikri yolunuzu açabilir.

Ne iş yapabilirim diyorsanız yazımızda mutlaka incelemelisiniz.

Tarımdan para kazanmak isteyen çoğu genç ilk başta ne yapacağı konusunda fikir arayışlarına girmekte. Gençlerin eğer önünde bir rol model yoksa, yani aileden ya da çevreden görmediği ve tecrübe edinmediği bir işe atılma fikri riskli görebilirler. Ama toprak hiçbir zaman emeğinizi boşa çıkarmaz. Toprağa yatırım yapan bir çok akıllı girişimci emeğinin karşılığını hatta daha fazlasını elde etmektedir.  Öncelikle ne yapacağınıza karar verin. Tarım ile ilgili yapılacak bir ön araştırma fikrinizi olgunlaştıracaktır. Öncelikle iç pazarda durumları araştırmalı, daha sonra dış pazara açılmanın yollarını aramalısınız. Bunun için elbette öncelikle yaptığınız yatırım getirisini görmek ve ondan sonra adım atmak akıllıca olacaktır. Ülkemizde birçok ürünün yetiştirilmesi toprağın müsait olması ve iklim şartları tarım işinde zaten hiçbir zorluk yaşanmayacağının bir belirtisi. Ekilecek ürün hangi pazarda alıcı bulur, pazarın ihtiyacı olan ürünü belirledikten sonra Öncelikle ekilecek ürünü seçin. Her zaman doğru tohum doğru yerde üretilirse toprak sizden aldıklarını mutlaka geri verecektir.

Organik tarım yapın sera kurun

Tarımdan para kazanmak için bulunduğunuz bölgedeki organik tarım işi ile uğraşanları tespit ederek onlarla beraber Organik tarım yapabilirsiniz. Organik tarım yapmak için kuracağınız seraların maliyetleri sizi korkutmasın. Sera kurmak için devlet çiftçilere destekleme ödemeleri yapmaktadır. Bu şartları değerlendirdiğiniz de sera kurarak tarıma yatırım yapabilirsiniz. Sadece domates biber salatalık üretimi ile kalmayıp doğada keşfedilmeyi bekleyen bir çok tarım ürünün üretimini yapabilirsiniz. Seracılık yapmanın yanında tarım işi için köyde 2  dönüm tarlanız varsa buğday ekin. Evet buğday işi bile para kazanmanız için iyi bir fikri olabilir. Herkes köyünden şehirlere kaçarken sizde tam tersini yaparak hiç ummadığınız kadar para kazanabilirsiniz. Olmadı tarla kiralarsınız. Tarla kira paraları oldukça düşük. Zaten tarıma gönül veren biri ne şartta olursa olsun ekecek bir karış toprak bulacaktır. Hemen çok paralar hayal ettiğinizi görür gibiyim. ???? Kısa sürede para kazanmak istiyorum derseniz çiftçiler ile anlaşarak istediğiniz miktarda fason üretim yaptırabilir. Çiftçiler sizin istediğiniz miktarda üretim yapar sizde satarsınız. Böylece kısa süre içinde para kazanabilirsiniz.

Tohum satışı ile para kazanabilirsiniz

Tarımda en büyük getiri kaynağı tohum. Tohumlar kısırlaştırılıp her yıl satışa çıkarılması ile büyük bir Pazar payını elinde bulunduruyor. Orijinal bir tohum ürettiğinizde her yıl tohum almaktan kurtulabilir hatta tohumlarınızı da satabilirsiniz.

Meyve üretimi yapın

Ülkemizde görmediğimiz ama Pazar payının büyük olduğu henüz keşfedilmemiş meyveler üretebilirsiniz. Türkiye için yepyeni bir meyve olan ve Süper Meyve olarak bilinen ARONİA bahçesini kurmakta geç kalmayın. Ticari anlamda bahçe kurulumları yeni olacağı için maliyet hesapları tahminen yapılmakta. 1 dekar bahçe için 230 fidan gerekiyor. Her bir fidan 10 TL’den satılıyor. 2 bin 300 TL maliyeti var. Başlangıç yatırım maliyeti 5 bin TL’yi geçmeyen Avrupa ve Amerika’da sağlıklı beslenme uzmanlarının tavsiye ettiği bir ürün olduğu için dış pazarda Aronia meyvesi oldukça talep görüyor.

Türkiye de ise Aronia meyvesi tanındıkça ünlenecek ve pazarı gelişecek . Meyveyi erken üreten kazançlı çıkacak. Diğer alışılmış meyvelerden sıkılan üreticiler için yepyeni bir alternatif olduğunu belirtelim. 1 dekar bahçenin maliyeti 5 bin lirayı geçmediğinden Az sermaye ile karlı bir yatırım olarak Aronia üretimi yapabilirsiniz.

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy