Çorbacı dükkanı açmak için gerekenler

Çorbacı dükkanı açmak için gerekenler

Çorbacı dükkanı nasıl açılır?

Çorbacı dükkanı açmak gıda sektörünün içerisine girildiğinde istatistiklere göre en çok tercih edilen ilk 5 grubun içerisine girmiştir. Çorbacı dükkanları her bütçeye uygun fiyatlarda olduğu için çok fazla tercih edilen bir yiyecek türüdür. Birçok insan kahvaltıdan önce çorba içmeyi tercih ediyor. Emekliler, öğretmenler, doktorlar, öğrenciler hafif ve lezzetli olan aynı zamanda karın doyuran çorbaları içmekten büyük keyif alıyorlar.

Çorbacı dükkanları bazen çok lüks bir mekanla karşımıza çıkıyor bazen de mütevazi ve küçük dükkanlarda hizmet veriyorlar. Çok büyük dükkan açmak daha çok müşteri bünyesi gibi görünmüş olsa da insanlar bu düşüncelerinde yanıldıklarını dükkanı açtıkları zaman görüyorlar. Büyük dükkan açmanın avantajları olduğu gibi dezavantajları da vardır. Küçük dükkanları insanlar daha çok tercih ediyorlar. Eğer sizde çorbacı dükkanı açacaksanız, küçük ve mütevazi bir dükkan açmanızı tavsiye ederim. Küçük dükkanlar, büyük dükkanlara nazaran en çok müşteri kapasitesi ile büyük kar elde etmektedirler.

Çorbacı dükkanı açmadan önce atılması gereken adımlar

Çorbacı dükkanı açmadan önce dükkan araştırmasına girmelisiniz dükkanlarınızın mekanı oldukça önem taşıyan konular arasındandır. İşlek bir cadde üzerinde olması dikkat çekmenize sebep olacaktır. Okul yanında, hastane yanında, sanayilerde, iş gruplarının yoğun olduğu mekanlarda, seyahat edilen yol güzergahları üzerinde, benzinlik yakınlarında bir mekan seçerseniz güzel bir yatırım yapmış olacaksınız. Çorbacı dükkanınız için son derece dikkat çekecek bir isim bulmalısınız. Seçeceğiniz isimde oldukça önemli ne kadar akılda kalıcı olursanız müşteri grubunuzu katlarsınız, reklamınızı yapmalısınız. reklam bu aşamada sizin için çok önemli olacaktır. Reklamınız sizi yansıtacaktır.

Karlı bir iş yapmak istiyorsanız reklamınız için harcadığınız paraya acımayacaksınız. Reklamınız ne kadar iyi olursa siz o kadar tercih edilirsiniz. El broşürleri, pankartlar, radyo kanallarının yardımları ile yapacağınız reklamlar dikkat çekmenize yarayacaktır. Personel seçiminiz de oldukça önemli konular arasında almış olduğunuz personeller ikinci bir reklamınız olacaktır. Güler yüzlü ve hizmetiniz olacaktır. Sizi ayakta tutacak olan aşçıdır. Ne kadar lezzetli çorba yaparsa sizde o kadar yükselişe geçersiniz. Dükkanınızın temizliği ve dekorasyonu da müşterilerin sizi tercih etmesi gereken etmenler arasındadır. Herkes temiz ve ferah bir ortamda yemek yemek ister. Bu sebeple her gün mutlaka temizliğinizi özenle yapmalısınız.

Çorbacı dükkanı açmak için gerekenler

Çorbacı dükkanı açmadan önce gerekli olan belgeleri tamamlamalısınız. Peki gerekli olan bu belgeler hangileri, öncelikli olarak Muhasebe firmasına gidip şahıs firması açtırınız. Bunu yapmanız için kimliğiniz yeterli olacaktır. Vergi levhasını almalısınız, Nüfus cüzdan fotokopisi, 2 adet vesikalık fotoğraf, dükkan size ait ise tapunun fotokopisi, kira ise kira sözleşmesi, esnaf ticaret odası kaydı, sigorta veya bağkur’a bağlı olduğunuza dair bir fotokopi, itfaiyeden tüm önlemler alındığına dair belge, savcılıktan sabıka kaydı almanız yeterli olacaktır.

Çorbacı dükkanı açmanın avantajları ve dezavantajları

Çorbacı dükkanı açmanın en büyük avantajı az maliyetle çok güzel kar elde etmeniz olacaktır. Çorbacı dükkanları insanların en çok uğrak mekanları olduğu açıklanmıştı. Bu sebeple kar marjınız yüksek olacaktır. Şöylede bir gerçek var ki avantajı ve dezavantajı kendiniz yaratırsınız. Dezavantaj gibi görülen bir çok konuyu avantajlı bir hale getirebilirsiniz. Çorbacı dükkanlarının dezavantajları rekabet ortamının fazla olmasıdır. Tek başına çorbacı dükkanları fazla olmadığı için avantajlı olacaksınız.

Fakat çorbacılar genelde ekstra menülerle müşterilerin karşısına çıkmaktadır. Bu durum sizin için dezavantaj olacaktır. Çünkü müşteriler çorbanın arkasından ekstra menü seçebilirler. Böyle bir durumu avantajlı hale döndürmekte sizin elinizde olduğunu unutmamalısınız. Size bir tavsiyem var asla ama asla yolunuzdan sapmayın, yani çorbacı ile başlayıp ekstra ekstra menülere girmeyiniz.

Çiğ köfteci dükkanı nasıl açılır adlı yazımızdan ayrıntılı bilgiler edinebilirsiniz.

Çorbacı dükkanı açmanın maliyeti nedir?

Şahıs firması açtığınız zaman, yazar kasa, fatura, irsaliye, tahsilat makbuzu, maliye masrafı baskı masrafları, muhasebe işlemleri toplamda 700 Türk lirası ile 800 Türk lirası arasında bir fark olacaktır. Bunların yanında dükkan masrafları, kirası, dekor için gerekli olan malzemeler, demirbaşlar, mutfak için gerekli olan malzemeler, çorba için gerekli olacak olan gıda ürünleri, yakıt giderleri,  telefon, adsl, stopaj, tabela vergisi iş yeri açma ruhsatı için belediyeye ödenecek tutarlar, elektrik, su abonelikleri, vergiler ve diğer giderleri de eklediğiniz zaman size aşağı yukarı, 15.000 ile 30.000 arasında değişiklik gösterecektir. Başta maliyetiniz bu kadar fazlayken kar marjınız ilk sene yada ilk aylarda düşük olacaktır. Ama zaman ilerledikçe kar marjınız yükselecektir.

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy