2019 Gardiyanlık Alımı

2019 Gardiyanlık Alımı

Gardiyanlık Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri bünyesinde çalışan ve bu kurumların idari ve güvenliğinin sorumluluğunu alan kişilerin yaptığı iştir.  657 sayılı devlet memurları kanununa tabi olan bu devlet memurlarının işi oldukça ağırdır. Günümüzde infaz koruma memuru adı ile anılmaktadır. Bilinen ismi ise gardiyandır.

Gardiyanların görevlerinde yükselme şansları bulunmaktadır. Görevde yükselme sınavlarına girerek başgardiyan olabilirler. Mesleklerinde uzun zaman geçiren gardiyanlar kurum müdürlüğüne kadar yükselebilirler. Bu mesleği icra eden kişiler polisler gibi vergisiz silah taşıma hakkına sahiptir. Taşıdıkları silahları görev yerleri boyunca ruhsatları ile birlikte yanlarında bulundurabilirler. Gardiyanlar da polisler gibi çalışma zamanlarında üniforma giymek zorundadırlar.

Gardiyanların Maaşı

Bu meslekte çalışan insanlar Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan diğer memurlardan daha fazla maaş alırlar. Aldıkları maaş diğer Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan personellerden 200-250 lira daha fazladır. Gardiyanların yaptıkları işe göre aldıkları maaşı yeterli görmek uygun değildir. Lakin asgari ücrete göre daha tatminkar bir ücret alan gardiyanlık mesleği, talep gören ve revaçta olan bir meslek dalıdır.

Gardiyanların Sosyal Yaşamda Ki Durumları

Gardiyanlık sosyal yaşamda getirisi olmayan ve zorlu bir meslektir. Kapalı ceza infaz kurumlarında çalışan bu personeller günlerinin büyük çoğunluğunu kapalı kapılar ve duvarlar ardında geçirmektedir. Kimi zaman birçoğumuzun yolda yürür iken yanından geçmeye korkacağımız kişiler ile ömürlerini geçirmektedir. İşte bu sebeplerden dolayı gardiyanlık oldukça zor bir meslektir.

Çeşitli ağır suçlardan ceza almış insanlar ile uzun mesai saatleri geçirmek hepimizin katlanabileceği bir şey değildir. Bu uzun mesai saatleri boyunca hep ölüm tehlikesi ile karşı karşıya kalmak bu mesleğin zorluklarından biridir. Bu işi yapabilecek kişilerin bu şartları kabul etmesi ve bu koşullarda görevlerini sağlıklı bir şekilde yapabileceklerine inanmaları gerekmektedir. Eğer bu işi yapabileceğinize inanıyorsanız gardiyan alımı için açılan yerlere başvurunuz. Bu şartlarda bu işi yapamayacağınızı düşünüyor iseniz başkalarının hakkını gasp etmemek için gardiyan alımına başvurmamanız herkes için doğru bir davranış olacaktır.

Neden Gardiyan İhtiyacı Doğdu?

Hepimizin bildiği şekilde 15 Temmuz 2016 tarihinde alçak bir şekilde devletin bütünlüğüne gasp edilmeye çalışılmıştır. FETÖ/PDY terör örgütünün öncülüğünde yapılan bu hain saldırı sonucunda yüzlerce masum vatandaş hayatını kaybetmiştir. Demokrasi aşığı ve vatansever Türk halkı devletin bütünlüğü için sokaklara çıkarak 15 Temmuz 2016 tarihinde destan yazmıştır. Sokaklara çıkan halkımız darbecilerin bu hain oyununu bozarak devletin bütünlüğünü korumuş ve herkese Türk halkının ve devletinin hain oyunlara gelmeyeceğini göstermiştir. Yaşanan olaylar sonucunda binlerce memur ve işçi FETÖ/PDY terör örgütü ile bağlantıları olduğu gerekçesiyle yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile işlerinden ihraç edilmiştir.

15 Temmuz gecesi yaşanan bu elim olaydan sonra çeşitli KHK’lar ile FETÖ/PDY terör örgütüyle ilişiği bulunmaktan ötürü binlerce gardiyan meslekten ihraç edilmiştir. FETÖ/PDY terör örgütü ile devletin bütünlüğüne darbe vurmak isteyen hainlerin ve terör örgütü yanlılarının tutuklanarak cezaevlerine gönderilmesi ve ceza infaz kurumlarının kapasitelerinin çok üstünde kişi barındırmasının yanı sıra gardiyan sayısının da düşmesi ile birlikte gardiyan alımı ihtiyacı doğmuştur.

Gardiyanlık İçin Gerekenler

  • KPSS sınavından 70 ve üzeri puan almak
  • Kadınlarda 160 cm, erkeklerde 170 cm boya sahip olmak
  • 30 yaşını aşmamak

Bu şartları taşıyan kişiler gardiyan alımı başladığı zamanlarda ge

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy