Müşteri Çekme Yöntemleri

Mağazanıza veya herhangi bir alanda ticaret yaptığınızda müşteri en önemli husustur. Sonuçta ne kadar kaliteli olursanız olun ya da ne kadar uygun fiyatlara sahip olursanız olun müşteriniz yok ise bu durumunda bir anlamı yoktur. Bu durumda kalmışsanız ve gerçekten sattığınız ürünlerin potansiyelinin olduğunu düşünüyorsanız yazımızın devamında sizlere müşteri kazanma taktiklerinden de bahsedeceğiz. İlk hedefiniz olarak müşteri kazanmayı ve ürünlerinizi kaliteli tutmayı hedeflemelisiniz. Bunun sonrasında müşteri kitlesi olarak her zaman kaliteli bir kitle elde etmeye çalışın ve ne olursa olsun müşterilere karşı iyi niyetli ve saygılı davranın. Bu tür işlerde bir hatalı davranışınız çabuk yayılabilir ve müşteri sayınızı indirebilir. Büyük ihtimalle işe başlamadan önce satış için bir hedef belirlemişsinizdir. Tabi ki bu hedefleri yaparak herkes gibi sizde bu konuda başarılı olmayı istiyor ve hedefliyorsunuz. Müşteri kitlenizi eş, dost, akrabadan değil de yaptığınız kampanyalardan oluşturursanız her zaman için daha iyi bir yol kat etmiş olacaksınız. Bu konuda kesinlikle müşteri kitleniz aşırı önemlidir. Her zaman ticaret için ve kazanç için müşteri şarttır.

Dükkânın Yeri Çok Önemli

Mesela bir kıyafet dükkanınız var ve müşteri konusunda sıkıntı çekiyorsunuz. Bunun en önemli etkeni bulunduğunuz çevredir. Bir dükkan açmadan önce en önemli nokta açacağınız dükkanın bulunduğu mevkidir. Bu konuda araştırma yapmadan bir dükkan açarsanız başarısızlık sizin için şanssızlık değildir. Tamamen kişisel hatanızdır. Bir işyeri açarken bütün olabilecek sıkıntı ve sorunları araştırarak bir işe başlamalısınız. Bunun aksine bir durum olursa büyük sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

Müşteri Çekebilmek İçin Taktikler

İlk olarak bir ticaret ile uğraşıyorsanız kesinlikle sizinle aynı işi yapan birçok kişi vardır. Siz eğer ki bu kişiler içerisinde ön plana çıkmak istiyorsanız bir fark yaratmanız gerekmektedir. Müşteri çekebilmek kolay bir meziyet değildir. Günümüzde herkes bir kere beğendiği ve sürekli alışveriş yaptığı yeri belirler. Bu belirlediği yerden de kolay kolay vazgeçmezler. Bu kişileri elde edebilmek için kesinlikle diğerlerinden farklı olmalısınız. Farklı bir yanınız ve farklı ve ön plana çıkan bir kampanyanız olması her zaman için size müşteri kazandıracak bir olaydır. Bu durumda sunabileceğiniz kampanyalarla müşteri kazanmanız kolaylaşacaktır.

Müşterilerin Sizin İşyerinizi Tercih Edebilmesi İçin;

Müşterilerin sizin işyerinizi tercih etmesi için gerekenleri sizlerle paylaşacağız. İşte gereken önemli özellikler;

  • Tamamıyla Ürün Kalitesi Çok Önemli: Sattığınız ürün kesinlikle kaliteli olmalıdır. Ürünün kalitesi seçilebilmeniz için çok önemli bir noktadır. Çoğu müşteri paraya bakmadan kaliteli ürünleri tercih ederler. Bu kitleye ulaştığınızda zaten başarılı olabilirsiniz.
  • Güler Yüzlü Hizmet: Müşteri gibi düşünerek her zaman müşterilerinize güler yüzlü davranmanız gerekmektedir. Eğer ki yeterli samimiyeti sağladığınıza inandırır ve karşınızdakiyle saygı çerçevesinde içinde bir alışverişte bulunursanız her zaman için size büyük artı olarak dönüşü olacaktır.
  • Tanıdık Olma: Bu durumu sağlamak pekte kolay değildir. Ancak sizin de tanıdığınız iyi gelirli kişiler var ise başkası kazanacağına tanıdığım kazansın mantığından gelir sağlayabilirsiniz.
  • Ucuz Ürünler Ve Ulaşım Sağlamak: Ürünlerin fiyatları ülkemizde orta gelirli olan birçok kişi için çok önemlidir. Bu durumdan sonra ise sattığınız yere ulaşımın kolayca olabilmesi de büyük müşteri kazancı sağlamaktadır.

 

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy