Devlet Desteğiyle Fabrika Kurmak 2019
Devlet Desteğiyle Fabrika Kurmak 2019
Devlet desteği ile fabrika kurmak, fabrikalar kurarak geçimini sağlamakta olan birçok kişi vardır. Özellikle ülkemizde fabrikaların kurulmasıyla birlikte pek çok ürünün üretimi artmış ve satış yapan şirket ve kurumlarında elleri bu konuda rahatlamıştır. Fabrikalar birçok ürünün üretildiği teknolojik yerlerdir. Her girişimci bir fabrika kurarak geçimini en iyi şekilde sağlamayı ve kazandığı paralar ile fabrikasını büyütmeyi istemektedir. Eğer sizde kendinizi bu girişimcilerin arasında görüyor ve bu konuda başarılı olacağınıza inanıyorsanız bu yazımızı okumaya devam edin. Fabrika kurmak hepimizin de bildiği üzere bir sermaye ve iş gücü gerektirir. Sermaye olmadan fabrika kurmak neredeyse imkansız olacaktır. Bu konuda gerekli sermayeyi sağlamanız ve iş gücünü oluşturmanız gerekmektedir. Fabrika kuracak olan girişimci kişinin ilk olarak her şeyi planlaması ve buna göre hareket etmesi avantaj olacaktır. Gereken sermayeyi en karlı şekilde elde etmeniz için devletin vermiş olduğu desteklerden faydalanmanız gerekmektedir. Ülkemizdeki girişimcilere birçok destek sunulurken, fabrika kurmak isteyen girişimcilere de çeşitli imkanlar ve destekler sağlanmaktadır. Bulunduğumuz 2019 yılında devam etmekte olan bu desteklerden faydalanmak için yazımızı okumaya devam edin.
Fabrika Kurmak İçin Bir Plan Oluşturun
Fabrika kurmak isteyen kişi bu iş için ilk önce planlama yapması gerekmektedir. Bu planlamada en dikkate alması gerekenler ise;
- Fabrikanın bulunacağı konum,
- Fabrikanın üreteceği ürün,
- Fabrika için sermaye,
- Devlet desteğiyle birlikte alınacak kredi,
- Fabrikanın olacağı konumun çevre koşulları,
- Fabrikada çalışacak işçinin istihdamı,
Gibi konulardır. Bütün bunların planlayarak açılacak olan bir fabrika başarıya bir adım atmış demektir.
Fabrika Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Fabrikalar genel olarak birçok işçinin çalıştığı alanlardır. Bu alanlarda en önemli konu bu işçilerin güvenliği ve sağlığı olacaktır. Fabrikada çalışacak olan işçilerin güvenliğini sağlamak için planlamalar yapılmalıdır. Bu güvenlik önlemleri dışında, fabrikanın kurulacağı konumda çevreye zarar vermeyecek şekilde olmalıdır. Fabrika kurmayı isteyen girişimciler fabrikalarında bulundurdukları işçinin sayısını ürünlere gelen taleplere göre arttırıp, azaltmaları durumu da göz önünde bulundurularak hesaplamalar yapılmalıdır.
2019 Devletten Fabrika Kurma Desteği
Devletimiz birçok konuda girişimcilere desteklerini sürdürmektedir. Bu destekler arasında fabrika kurmak isteyen girişimcilere verilecek destekte bulunmaktadır. Bilim ve Sanayi Bakanlığı’nın açıklamasıyla birlikte fabrika kuracakların biraz olsun içi rahat etti. Yapılan açıklamada, ülkemizde bulunan Organize Sanayi Bölgeleri’ne fabrikalar yapılacağı belirtildi. Bu fabrikalarında girişimci kişilere teslim edileceğini açıklayan Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık ayrıca bir müjde daha verdi. Fabrika kurmak isteyen girişimcilere gelen devlet desteği açıklamasıyla birçok işsizin bu konuda iş alanı olacağını ve fabrika kurmak isteyenlerinde bu işlerde gereken sermayeyi kolayca sağlayabileceğini anlattı. Fabrika kurmak için gereken sermayenin büyük bir çoğunluğu devlet tarafından karşılandığı için fabrika kurmak isteyen bütün girişimcilerin bu destek adeta göz bebeği olacaktır.
Fabrika Kurarken Yaşanan Süreç
Fabrika kurabilmek için bu desteklerden faydalanacak kişilerin ilk olarak gerekli belge, evraklarını ve iş planlarını gereken yerlere ulaştırmaları gerekmektedir. Bunun sonrasında yaşanacak süreç ise;
- İlk olarak yaptığınız başvurunun onaylanıp, onaylanmadığı sizlere bildirilecektir.
- Başvurunuzun onaylanması durumunda ruhsat alımları başlamaktadır.
- Elektrik kullanımı,
- Su ve kanalizasyon kullanımı,
- Çalışma ve işyeri açma ruhsatları,
Gereken Belgeler ise;
- İşletme belgesi,
- Halk sağlığını etkilemeyecek bir fabrika olduğuna dair belge,
- Sanayi siciline kayıt olunması,
- ÇED raporları,
- Kapasite raporları
Gibi gereken işlerin ve belgelerin fabrikayı kuracak kişi tarafından sağlanması gerekmektedir.