Çiğköfte dükkanı açmak
Son yıllarda oldukça popüler olan çiğ köfte dükkanı nasıl açılır? Çiğ köfte dükkanı açmak karlı mıdır? Dükkanınızı açmak için gerekli olan evraklar nelerdir? Çiğ köfte dükkanı açmak için gerekli malzemeler nelerdir? Çiğ köfte dükkanı açmak kaça mal olur? Yeni bir iş girişiminde bulunmak isteyenler şüphesiz bu soruların cevabını merak etmektedir. Bu yazımızda bu sorularınızı cevaplayacağız.. Çiğ köfte dükkanı açmak istiyorum diyen bay ya da bayan girişimciler için bu yazımızda sizleri bilgilendireceğiz.
Çiğ köfte dükkanı açmak
Çiğ köfte dükkanı açarak yeni bir girişiminde bulunabilirsiniz. Çünkü çiğ köfte dükkanları her geçen gün çoğalmakta ve oldukça karlı bir iştir. Son yıllarda 13 bine yakın çiğ köfte bayiliği vardır. Bayilik alarak bu zincirin bir parçası olabilirsiniz. Franchise veren çiğ köfte firmaları aracılığı ile çiğ köfte dükkanı açmak mümkündür. Çiğ köfte dükkanı açarken aklınızda bir sürü soru olabilir. Bu yazımızda sizlere yardımcı olacağız.. Öncelikle çiğ köfte dükkanı açarken gerekli olacak evraklara göz atalım..
Çiğ köfte dükkanı açmak için gerekli olan evraklar
Dükkanınızı açmak için bulunduğunuz bölgedeki belediyeden dükkanınız için ruhsat almanız gerekmektedir. Ruhsat alırken bazı belgeler istenmektedir. Ruhsat almak için aşağıdaki belgeler gerekli olacaktır;
- Kimlik belgeniz
- Esnaf ve sanatkarlar odası kayıt belgeniz,
- İş yerinize ait elektrik ve su aboneliği,
- İtfaiye raporu,
- Ticaret sicil kaydı ve belgesi,
- Dükkanınız kirada ise kira kontratı,
- Çalışanlarınızın sigortalı olduğunu gösteren belge. Bu belgeleri belediyelerden de öğrenebilirsiniz. Çünkü her belediye farklı belgeler talep edebilmektedir. Peki, çiğ köfte dükkanı açmak kaça mal olur?
Çiğ köfte dükkanı açmak kaça mal olur?
Öncelikle çiğ köfte dükkanı açarken dükkanınızın yeri önemlidir. Müşterilerinizin fazla oldu yerde dükkan açmanız mantıklı olacaktır. Dükkanınız açmaya karar verdikten sonra kaça mal olacağını da hesaplamak gerekiyor. İlk zamanlar da maddi yönden zorlanabilirsiniz. Dükkanınızı açmak için en az 10 bin ve 12 bin TL olması gerekiyor. Kira için, çalışanlarınızın maaşları, dükkanınız dekorasyonu için yapılan harcamalar ( masa, sandalye, servis malzemeleri gibi) , ruhsat alırken yapılan harcamalar düşünülürse yapmış olduğunuz harcamalar göre de değişebilir. Bazı bölgelerde 10 bin TL ile açılırken bazı bölgelerde 100 TL ye kadar çıkabilir.