Kredi Borçlarını Ödemeyenlere Hapis Cezası

Kredi Borçlarını Ödemeyenlere Hapis Cezası

Kredi borçlarını ödemedikleri için icra ekipleri ile uğraşan ve çeşitli bankalar ile uğraşan vatandaşlarımızın aklında bir de kredi borçlarını ödemezsem hapse girer miyim sorusu oluşmaktadır. Bu makalemizde sizlere kredi borçlarını ödemeyen kişiler için ne gibi yaptırımlar oluyor onu anlatacağız.

Banka Borcunuzdan Dolayı Yasal Takip Başlarsa Ne Olur?

Banka borçlarınızın takip edilmesi adına herhangi bir hukuk firmasına veyahut avukata başvurulması dahilinde kişiler veyahut kurumlar tarafından yoğun olaraktan telefon trafiğine maruz kalmanız içten bile değildir. Sizlerin bu dönem içerisinde en çok duyacağı cümle “borcunuzu ödememeniz halinde hapse gireceksiniz” olacaktır. Fakat sizler bunları dikkate almayınız, bu cümleler bankaların sizleri korkuttuğunu ve borçlarınızı ödetebileceğini düşündüğünden dolayı uydurulan bir yalan türüdür. Bu konu kapsamında yaşanacak olan asıl sorun ise icra takibinin başlamasıyla birlikte ortaya çıkacaktır. Bu süreç içerisinde haciz memurları kapınıza gelebilir ve dahilinde banka hesaplarınıza el koyarak maaşınızdan kesintiler yapabilir. Fakat yine de hapse girer miyim? Diye düşüncelere kapılmayınız.

Kredi Borcumu Ödemedim Hapse Girer Miyim?

Kredi borcu olan her kişinin aklında bulunan bu sorunun cevabı aslında kısa ve nettir. Kredi borcunuz olduğu için hapse girmezsiniz fakat icra takibi yapıldığı zaman bir taahhütte bulunup ardından ise bu taahhüttü yerine getirmemeniz durumunda hapis cezasına çarptırılırsınız. Toplam olarak 3 aylık bir tazyik hapsi olmak ile beraberinde bu cezayı para cezasına çevirmeniz kesinlikle mümkün değildir.

Taahhüt Suçundan Hapse Girdim Borcum Silinir Mi?

Borcunu ödeyemeyen ve bu borç için taahhütte bulunup bu taahhüttü yerine getirmeyen vatandaşlarımızın hapse girdiğini üst başlığımız altında sizlere belirtmiştik. Peki bu taahhüt ihlal suçu yüzünden hapse girdiğimizde borç silinir mi? Diye soracak olursanız taahhüt ihlal suçundan girdiğiniz bu hapis cezası ile borçlarınız silinmez. Bu sadece borçlu olan kişiyi borcunu ödeyeme zorlamaktır. Ödemediği takdirde yapılacak hukuki işlemler devam edecektir.

Kredi Borcunu Ödemeyen Kişiler Hangi Cezaevinde Yatar?

Kredi borçlarınızı ödemediğiniz için size yönelik olan İcra Ceza Mahkemeleri tarafından verilen hapis cezasının yanından birde başka bir mahkeme tarafından kesinleşmiş bir hapis cezanız var ise bu durumda sizi infaz bürosuna yönlendirirler. Almakta olduğunuz ceza üç yıl gibi bir süreden az ise sizin almakta olacağınız hapis cezasını çekeceğiniz cezaevi açık cezaevi olacaktır.

3 Yıldan Fazla Ceza Alınması Durumunda Yapılacaklar

Kredi borçları olduğundan dolayı hapis cezasına çarptırılanlar bu ceza 3 yıldan fazla olduğu takdirde ilk başta kapalı cezaevine gönderilirler. Fakat açık cezaevine geçebilmeleri içinde belli başlı kurallar vardır. Kapalı cezaevi kurallarına uyulması takdirinde kapalı cezaevinde cezasını çeken kişinin cezasını açık cezaevinde çekmesi için karar verilir. Sizde böyle durumlarla uğraşıp hapis cezası almak istemiyor iseniz bizim tavsiyemiz kredi borçlarınızı zamanında ödemeniz ve ödeyemeyeceğiniz krediler çekmemenizdir.

Aslında kredi kartı borcu nedeniyle hapis cezası bulunmamaktadır. Kullanmakta olduğunuz herhangi bir krediden dolayı da hapis cezası bulunmamaktadır. Çünkü Anayasa’nın otuz sekizinci maddesinin sekizinci fırkası kapsamında kimsenin yalnız sözleşmeden kaynaklı olaraktan bir yükümlülüğü yerine getirmemek sebebiyle özgürlüğünden alıkoyulamayacağı belirtilmiş bulunmaktadır.

Eskiden ise sadece mal beyanından bulunmamalarından dolayı 10 gün hapis cezasına çarptırılırdı. Fakat bu ceza sadece kredi kartlarından bulunan borçlardan değil de hakkında icra takibi başlatılması nedeniyle herkes için geçerli bulunmaktaydı. Fakat bu durumda yeni düzenleme sonucu mal beyanında bulunmayanlara hapis cezası verilmesi de kaldırılmış oldu. Artık mal beyanında bulunmayanlar hapse girmemektedir.

 

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy