Kuruyemiş Dükkanı Açmak İstiyorum

Kuruyemişçi Dükkanı Açmak İstiyorum İş Karlı Mı ?

Yazmış olmakta bulunduğum bu makalemde sizlere kuruyemişçi dükkanı açmanın yolları ve kuruyemişçi işinden elde edebileceğiniz kar ve zararları anlatacağım.

Kuruyemişçi Dükkanı Nasıl Açabilirim ?

Dükkan açabilmek için önceliğiniz iyi bir iş planı olmalıdır. Bulunan kuruyemişçilerin yerlerinin kritik noktalarda bulunmasından , dükkan yeri belirlemesini yapmanız gerekmektedir. Eğer daha önceden faaliyet göstermiş bir kuruyemişçi dükkanını devir almayacaksınız bunları yapmanız önemlidir. Yer açmayı doğru seçmenizin nedenlerinden biriside satacak olduğunuz ürünlerin sizin dışınızda market veyahut bakkal veya alışveriş merkezlerinde olmasıdır. Yeni kurduğunuz yerde kar yapmanız gerekeceği için elinizdeki malzemeleri ucuzdan satmanı tatbikî de mümkün olmayacaktır. Bu durumun sizin zararınıza olmaması için yerinizi iyi belirlemelisiniz. Son olarak da eklemek istediğim durum mantık açısından da bakılabilecek bir durumdur. İnsanların ihtiyacı olan şeker , yağ ve un gibi malzemeler önemli ihtiyaçlar olduğu için 6 km. uzaklıktaki bir markete gidilebilecektir. Ama  insanlar bir kuruyemiş dükkanı için bunu yapmayacaktır. Bu nedenle en önemli tavsiyemiz dükkanınızı açacağınız yeri iyi belirlemenizdir.

Kuruyemişçi Dükkanı Açmanız İçin Gerekli Olan Malzemeler ;

Dükkanın iç dizaynı önemlidir öncelik ile iç dizayna karar vermelisiniz. Satışını yapacağınız ürünlerin boyutuna ve satacağınız ürünlere göre dizaynını yapınız.  Firmalardan alacağınız bir bayilik durumunda firmalar sizin dükkanınızın iç ve dış dizaynını belirli bir ücret karşılığında yapmaktadır. Fakat bir firma ile anlaşmayacaksanız bu dizaynı kendiniz yapacaksınız demektir. Bu durumda çevrenizdeki kuruyemiş dükkanlarını gezerek fikirler almanızı tavsiye ediyoruz.

Peki Kuruyemiş Dükkanının Maliyeti Nasıldır ?

Kuruyemişçi dükkanı açmadan önce ilk olarak piyasayı araştırmanız ve bir gider tablosu hazırlamanız gerekmektedir. İlk kurulma döneminde giderleriniz içinizde olacak boya badana , fayans ve tuvalet yapımı gibi daha çok birçok iç dizayn kontrol edilip bu masraflar gider tablosu doğrultusunda hesaplanmalıdır. Daha sonrasında dükkan içerisine ürünleri koymadan önce bulması gereken dolaplar , raflar , tezgahlar ve masalar gibi malzemelerin sayı ve ölçüleri de tespit edilmek durumunda ve yine piyasa konusunda araştırmalar yapılarak  satılacak ürünlerin temin yapılabileceği yerler bulunmalıdır. Öğrenilen bu durumlar sonrasında malzemeleri temin edebileceğiniz toptancılar ile görüşmeler sağlanmalıdır. Ödeme şekli , Ürün temin şekli  ve ne zaman getirileceği gibi konular masaya yatırılmalıdır. Tek toptancı ile sınırlı kalınmamalı alternatif arayışlarına gidilmelidir.

Kuruyemişçi Açabilmek İçin Gereken Evraklar Nelerdir ?

  • İşe başlama ve bırakma bildirimi gereklidir.
  • Onaylanmış nüfus cüzdanı sureti gereklidir.
  • İkametgah senedi gereklidir.
  • Basit usulde vergilendirme talebinde bulunan ve mükellef işyerinin kendisine ait olması durumunda emlak vergisine esas olan vergi değerini göstermektedir. Belediyeden alınacak olan onaylı bir belge ile işyerinin kiralanmış olması durumunda ise kira kontratının bir örneği gerekmektedir.
You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy